Afbeelding
Foto: aangeleverd

EK Trampolinespringen Italie; Niamh Slattery geplaatst!

Algemeen

HEILOO - Door een uitstekende prestatie tijdens een wedstrijd in Den Bosch eerder dit jaar vergaarde Niamh (Triffis) een plek in het Nederlands team voor het EK 2022 Trampolinespringen in Rimini, begin juni dit jaar. Als seniorsporter neemt ze ook deel aan de Worldcup, voorafgaand aan het EK. 

Dit jaar heeft ze alleen maar persoonlijke records gesprongen. Er zit een duidelijke stijgende lijn in haar presaties. Die plek op het EK is daarmee meer dan verdiend. Maar hoe betaalt ze alle kosten die gepaard gaan met deze plaatsing?

Coole koekjes

Trainingen en trampolinewedstrijden worden in verschillende landen gehouden. Meedoen kost alleen daardoor al serieus tijd en geld. De KNGU, de Nederlandse turnbond, investeert opvallend genoeg geen geld meer in het trampolinespringen, ondanks dat het sinds 2000 een Olympische sport is. 

“Daarom ben ik wederom een crowdfunding campagne gestart. De vorige was een heel groot succes. Ik heb € 3.000 nodig om mee te kunnen naar Italie”, geeft Niamh aan. 

Doneren kan nog een aantal weken via Talentboek/Niamh. Elke bijdrage is meer dan welkom. Vooral de coole koekjes met haar naam voor maar €20/€30 doen het goed. Maar ook de clinics voor maximaal 12 personen zijn populair, vooral als bedrijfsuitje. Kosten? Slechts €250. Alle donaties komen in een speciale springspaarpot geeft Niamh aan. “Wanneer ik voldoende donaties heb ontvangen om mijn trip naar het EK te maken, komen volgende donaties goed terecht voor toekomstige trainingen en wedstrijden.” 

Olympische Spelen Parijs

Niamh traint al 13 jaar voor haar ultieme sportieve doel; de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Slechts een kleine groep van 16 van de beste trampolinespringsters ter wereld mag mee naar Parijs. “Door deel te nemen aan zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buiteland en door hard te trainen, hoop ik mee te kunnen doen aan de Spelen.”

Een greep uit haar overvolle agenda; in november sprong ze mee op het WK in Baku. Daar werd Niamh 19e op het individuele onderdeel en 8ste op het onderdeel synchroonspringen. Ze trainde dit seizoen in Belgie én werd samen met haar synchroonpartner door een club uit Parijs gevraagd mee te springen om hun plek in de eredivisie te behouden. En dat is gelukt. “Wat een eer en wat een ervaring”, aldus Niamh. Ze verwacht volgend seizoen opnieuw dezelfde uitnodiging.

Naast het sporten volgt Niamh een HBO opleiding. Volgend jaar hoopt ze af te studeren. Daarna houdt ze mogelijk een schooljaar vrij om alles uit haar trainingen te halen voor dat ene ultieme doel. “Het studeren gaat een stuk beter als ik weet dat de kosten voor de toernooien en traingen kunnen worden betaald”, geeft ze aan. 

Wilt u Niamh helpen haar sportieve doelen te bereiken? Check haar Facebookpagina, Talentboek of doneer gelijk op IBAN NL59ABNA0504088807 ten name van N.I. Slattery.

Tekst: Pauline de Vries

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief