Team Keep on Running 2
Team Keep on Running 2 Foto: aangeleverd

Voorproefje van Roparun

Algemeen

CASTRICUM - In het weekend van 21 en 22 mei 2022 komt het Roparun team Keep on Running al in actie, in Castricum. De hardlopers en fietsers simuleren op het podium bij Mull mens- en womenswear op een hardloopband en Tacx trainer de Roparun. In hun herkenbare oranje sponsorshirts vragen zij zo aandacht voor het goede doel (mensen met kanker), voor hun team, voor de bekendheid van de Roparun én hopen zij donaties te ontvangen.

Team 130 Smit&Partners Keep on Running showt de sportieve prestatie van de Roparun met behulp van een hardloper op de loopband en twee fietsers op de crosstrainer. Op het binnenpodium bij Mull kun je komen kijken en vertellen teamleden graag meer over de estafetteloop voor het goede doel, namelijk voor mensen met kanker. In het Pinksterweekend, van 4 tot en met 6 juni, komen zo’n 224 teams in actie om – dit jaar binnen Nederland – 530 kilometer af te leggen. Hardlopend, wel te verstaan. En, binnen 48 uur. Team Keep on Running heeft al wat ervaring met deze ‘run op het leven’, door hun deelname in 2018. Toen liepen zij van Parijs naar Rotterdam, zoals de RoPaRun bedoeld is. In 2022 is er vanwege de pandemie besloten om de gehele Roparun in Nederland te doen, waarbij er een noordelijke en zuidelijke route is. De start is op vliegveld Twenthe en de finish is traditiegetrouw op de Coolsingel in Rotterdam.

Zaterdag 21 mei tussen 13.00-16.00 uur en zondag 22 mei (tijdens de zondagsmarkt) tussen 12.00-16.00 uur is de Roparun simulatie te zien bij Mull binnen. Er wordt een gezellig event van gemaakt, met de aanwezigheid van de grappige Roparun-vogel, informatie op tv-schermen, loten verkoop én klanten van Mull krijgen bij een aankoop boven € 250 een bijzonder bierpakket. Keep on Running heeft dit speciale bierpakket met de naam ‘Gerust Lekker’ laten brouwen en verkocht, waarbij een groot deel van de inkomsten naar het goede doel gaan. Mull heeft genoeg bierpakketten ingeslagen om zowel het team te steunen als aan klanten weg te geven. Marco: “Ik draag team Keep on Running een warm hart toe en stel graag ruimte beschikbaar om aandacht voor het goede doel te vragen. De Roparun is een fantastisch initiatief.”

Het motto van de Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Voor team Keep on Running is de editie en dus het geld inzamelen in 2022 extra belangrijk omdat het teamlid Peter in december 2021 aan kanker is overleden. Het geld dat door team Keep on Running wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur Palliatieve Zorg toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten voor mensen met kanker.

Doneren en sponsoren kan via: https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/130
Meer informatie? Volg team 130 Smit&Partners Keep on Running via Facebook en Instagram: @keeponrunning130.

Tekst: Marije Smit

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant