De Ter Coulsterkerk aan de Holleweg. - Archief Uitkijkpost
De Ter Coulsterkerk aan de Holleweg. - Archief Uitkijkpost Foto: Linda van Rozendaal

Ter Coulsterkerk in Heiloo: De onderwereld van de tuin

13 mei, 10:12 Algemeen

HEILOO - Groei & Bloei heeft een bijzondere spreker met een boeiend onderwerp weten te strikken voor een lezing op zaterdagmiddag 21 mei in de Ter Coulsterkerk in Heiloo.

Naast een wereld boven de grond, bevindt zich in de tuin een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van amoeben, bacteriën, geleedpotigen, schimmels, wormen enz.. Dat deze onderwereld belangrijk is voor de bovenwereld en hoe deze ondergrondse gemeenschap met elkaar communiceert gaat Romke van de Kaa ons zaterdagmiddag 21 mei vertellen. Zijn boek ‘De onderwereld van de tuin’ behoorde vorig jaar bij de laatste vijf kanshebbers voor de Jan Wolkersprijs, de prijs voor het beste natuurboek van het jaar. 

Als je de naam Romke van de Kaa noemt bij tuinliefhebbers zullen er veel reageren met: oh daar heb ik een boek van. Menig tuinliefhebber heeft veel geleerd van Romke. Hij heeft enorm veel kennis van bloemen en planten en een geheel eigenzinnige manier van tuinieren: “Wij moeten onze tuin niet behandelen als een oorlogsgebied”. En: “Er bestaan ook saaie struiken”. 

Voor meer informatie: https://midden-kennemerland.groei.nl/home

Lezing 21 mei , tijdstip: 14.00 uur. Inloop: 13.30 uur
Plaats: Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 te Heiloo
Gratis voor leden van Groei & Bloei. Niet-leden zijn van harte welkom en betalen € 3,50

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief