Onze stagiaire Sten
Onze stagiaire Sten Foto: aangeleverd

Stagiaire Sten bij Uitkijkpost Media

12 mei, 13:25 Algemeen

HEILOO - Afgelopen week hebben wij stagiaire Sten bij ons gehad. Hij heeft van alles bij de Uitkijkpost iets kunnen leren. En vroeg zich af, waarom zouden kinderen/jongeren de krant moeten lezen? Hier heeft hij onderzoek naar gedaan en een filmpje over gemaakt. Ook heeft hij een verslag gemaakt over zijn stage dagen bij Uitkijkpost Media. Hierbij het verslag van sten:

Hallo! Ik ben Sten en ik zit in de derde klas mavo op het PCC Fabritius in Alkmaar. Ik kreeg op school de opdracht om drie dagen een ‘snuffelstage’ te volgen bij een bedrijf. Eerst had ik geen idee waar ik stage zou kunnen lopen, maar bij mij thuis ligt bijna altijd de huis-aan-huiskrant van Heiloo, de Uitkijkpost. Het leek mij heel interessant om te kijken hoe het is om daar te werken. 

De eerste dag stond ik al om 9.55 uur voor het Willibrordus Business Centrum en begon ik aan mijn stagedag. Ik was in het begin natuurlijk een klein beetje nerveus maar zodra ik daar binnenkwam en iedereen leerde kennen ging die spanning snel weg door de relaxte sfeer.  

Ik kwam die dag veel te weten over de Uitkijkpost, bijvoorbeeld dat daar ook een andere krant wordt gemaakt, De Uitgeester. Het zijn twee merken van Uitkijkpost Media. Ik keek mee op verschillende afdelingen zoals de redactie, de opmaak en de advertenties. Ik heb gezien hoe teksten, afbeeldingen en advertenties in de krant worden geplaatst en opgemaakt. De dikte van de krant hangt samen met het beschikbare budget van die week.  

Elke woensdag worden de kranten gedistribueerd en bezorgd en dan beginnen alle medewerkers weer aan de volgende krant. Het was dus cool om stap voor stap te zien hoe de kranten worden gemaakt en wat iedereen voor taken heeft: teksten schrijven en er  afbeeldingen bij zoeken, het redigeren, het opmaken van de krant met een speciaal computerprogramma, de verkoop en de administratie. Er zijn veel werkzaamheden nodig om een complete krant te maken. 

Iedereen is superaardig bij de Uitkijkpost. Ze vertellen graag wat ze doen en hoe ze dat doen, en het was interessant om naar hen te luisteren en meer te weten te komen. Ook was het mooi hoe sommigen vertelden hoe het vroeger ging en hoe fijn het is dat ze nu heel veel digitaal kunnen maken. 

Met vriendelijke groet! 

Sten Ullers 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief