archief uitkijkpost
archief uitkijkpost

Nieuwe Afvalstoffenverordening in Heiloo

Algemeen

HEILOO - Heiloo krijgt een nieuwe Afvalstoffenverordening. Omdat de oude verordening zeer gedateerd is, is er voor gekozen de oude verordening in zijn geheel te vervangen voor een nieuwe versie.

Gemeenten zijn wettelijk verplicht om gft, papier, metaal, kunststof, glas en elektronische apparatuur gescheiden in te zamelen. Dit deed de gemeente Heiloo al en met de uitrol van het Grondstoffenplan hebben wij dit verder doorontwikkeld door plaatsing van bovengrondse Klein Elektrisch Afval-cocons in bestaande milieuparkjes voor onder meer een afgedankt strijkijzer of elektrische tandenborstel. Voor textiel en gevaarlijke afvalstoffen gaat deze verplichting in per 1 januari 2025.

Er is een tweetal bijzonderheden aangebracht. Er is expliciet niet gekozen voor invoering van een ja-ja sticker bij ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar is gekozen om de bewoner te laten bepalen (middels bestaande nee-nee sticker) het drukwerk niet te willen ontvangen. Hiermee blijft de verspreiding van huis-aan-huis bladen gewaarborgd. Ook zijn er alvast bepalingen toegevoegd inzake implementatie van de Omgevingswet die nu al bekend zijn.

Bron: Beatfm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant