Afbeelding
Foto: aangeleverd

De voordelen van het verzenden van pakketten met verschillende vervoerders

Algemeen

Het lijkt allemaal zo makkelijk, kies gewoon een vervoersbedrijf om je pakket mee te verzenden en klaar. Toch is niet elk pakket hetzelfde en zou je soms het ene pakket anders verzenden dan de ander. Wat zijn daar nu de voordelen van? Hier vertellen we je alles over de voordelen van het verzenden met verschillende vervoerders.

Goedkoper 

Om te beginnen zit je vaak vast aan een langdurig contract als je dat afsluit bij een groot vervoersbedrijf. Misschien weet je aan de start helemaal niet zeker of je je wel wil aansluiten bij deze partij en voor je het weet kost het je meer dan je van tevoren dacht. De optie om te kiezen voor een partij met meerdere vervoerders kan dan een goede optie zijn. Een voorbeeld van zo’n partij is Shops United. Er worden geen grote contracten opgesteld en er kan automatisch worden besloten welk pakket met welke vervoerder mee moet.

Koppelen van webshop 

Het automatisch regelen van die verzendingen gaat het meest makkelijk als je je webshop koppelt aan een verzendsysteem van die partijen met vervoerders. Pas als je wat wil verzenden wordt er een koppeling gemaakt met een vervoerder. Dus als je niks wil verzenden betaal je ook niks. Het verzendsysteem maakt vaak al automatisch verzend labels aan met de juiste vervoerder. Je kan de pakketten inleveren bij een pick-up punt van de vervoersbedrijven die gekozen zijn. Heb je nu zelf geen tijd om al die pakketten te brengen kan er bijna altijd gebruik worden gemaakt van een ophaalmoment.

Brievenbuspakketten

Bij het verzenden van brievenbuspakketten is het vooral fijn om te kunnen besparen op verzendkosten. Door gebruik te kunnen maken van verschillende vervoerders zijn er meer opties beschikbaar om pakketten te kunnen versturen via de ‘gewone’ post. Het is eenvoudig en scheelt veel kosten aangezien je dit gewoon in de brievenbus kan bezorgen. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van extra kortingen en aanbiedingen als je vaak gebruik maakt van een brievenbuspakket.

Uitbreiden naar Europa

Mocht je een succesvolle webshop hebben en willen uitbreiden naar andere landen binnen Europa, is het belangrijk dat er hiervoor ook een makkelijke optie is. Hier is het helemaal spannend om een vaste vervoerder te kiezen en het moet ook gemakkelijk gaan voor de klant. Er zijn bij elke vervoerder nog meer zaken om rekening mee te houden. Denk aan de tijd dat het kost om een pakket bij een klant af te leveren. Dit is bij geen een vervoerder hetzelfde. De tijden, momenten en kosten zijn per vervoerder verschillend. Hier kan het dus ook een uitkomst zijn om in zee te gaan met verschillende vervoerders. Zo kan je per vervoerder kijken wanneer en hoe ze leveren.

Dit is een betaald artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief