College van burgemeester en wethouders.
College van burgemeester en wethouders. Foto: aangeleverde foto.

Heiloo in vrijheid verbonden bij Dodenherdenking

Algemeen

HEILOO - Vanavond om 20.00 uur was Heiloo - samen met heel Nederland - twee minuten stil. Tijdens de jaarlijkse herdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Van 19.00 tot 19.30 uur was een oecumenische viering in de Ter Coulsterkerk. Om 19.40 startte de Stille Tocht vanaf de hoek Bergeonstraat/Holleweg naar het monument ‘De Man van Vught’ aan Frederica’s Hof. De stoet arriveerde om 19.50 uur bij het monument. Daar waren de veteranen, scouting Victorie, scouting Rurik, Harmonie Caecilia en de trompettist van Eensgezindheid waren aanwezig.

Na de kranslegging door het college en het blazen van het taptoesignaal werden om precies 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Hierna werd het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van Harmonie Caecilia plaatsten veteranen bloemen bij het monument.

Vervolgens hield de burgemeester een toespraak. Er was een grote opkomst - na twee jaar zonder publiek - en het was tegelijkertijd de eerste ceremonie voor Mascha Ten Bruggencate. Ze vertelde een bijzonder verhaal over haar opa en oma die onderduikers op hun schip hadden. Lees hierover meer aankomende week in Uitkijkpost. Daarna lazen twee leerlingen van Kindcentrum Willibrord een mooi gedicht voor en ook de scouts legden bloemen neer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief