Testlocatie Heiloo (Tim (l), Rolinka en René) staat klaar om te testen voor toegang
Testlocatie Heiloo (Tim (l), Rolinka en René) staat klaar om te testen voor toegang Foto: Pauline de Vries

Nieuw: Testlocatie Heiloo in Willibrordus Business Centrum

20 jan, 16:17 Algemeen Bedrijf Belicht

Voor reistesten, PCR-testen (gratis), antigeentesten en serologische bloedtesten

Testen in opdracht van scholen, instellingen en bedrijven

www.testenvoortoegang.org
www.bookyourcovidtest.com/nl (reistesten)
testlocatieheiloo@outlook.com (serologische testen)
Kennemerstraatweg 464, kamer 1.28, 1851 NG Heiloo

Sinds een aantal weken runt René Majoor samen met Tim Baltus, Rolinka Bruijns, Stan Hettinga en nog twee verpleegkundigen van het Erasmus MC, Manuela Marré en Rosa Heilijgers, de nieuwe testlocatie in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo.

Het ontstaan van de testlocatie is eenvoudig te verklaren: vraag en aanbod. Door een sterk toenemende vraag naar onder andere testen voor toegang en het ontbreken van een goede testlocatie in deze regio, is besloten een eigen testpunt op te zetten. “Nog niet alle inwoners van Heiloo en omgeving weten dat ze zich ook bij ons voor allerlei soorten toegangsbewijzen kunnen laten testen. Nu we goed op elkaar ingewerkt zijn en de locatie helemaal op orde is, kunnen we volop starten met testen,” aldus René.

Klantgericht, professioneel en vriendelijk testen
Iedereen is welkom om zich te laten testen. René is ruim 14 jaar werkzaam als algemeen hoofdverpleegkundige, ook op de ambulance, en komt daardoor in heel veel ziekenhuizen. Hij ziet welke gevolgen een coronabesmetting kan hebben voor mensen en hun omgeving. Hij heeft zelf zijn team opgeleid om de testen goed af te nemen zodat de uitslag ook betrouwbaar is. Bij de testafspraak spelen een persoonlijke benadering en een grote klantgerichtheid een grote rol. Het is geen lopendebandwerk zoals op grote testlocaties. Team Heiloo neemt ruimschoots de tijd om iedereen op zijn of haar gemak te stellen. Speciale aandacht en tijd is er voor kinderen. “Na de test, die we in de neus en de keel afnemen, krijgen ze iets extra’s, een snoepje of een dropje, om aan die toch vervelende test een goede herinnering over te houden. Ik voel mij verantwoordelijk voor de ervaring die met name kinderen hebben wanneer zij zich moeten laten testen,” geeft Tim aan.

Goed voorbereid op reis
Veel mensen dromen over op reis gaan! En gelukkig kan dat met de juiste reisbewijzen. Via bookyourcovidtest.com/nl kunt u ook kiezen voor een antigeensneltest of een PCR-test op de locatie Heiloo. U kunt hierbij aangeven dat u een reiscertificaat wilt ontvangen waarmee u binnen Europa of zelfs wereldwijd kunt reizen. “Het blijft belangrijk om altijd zelf te informeren naar de coronaregels die gelden in het land van uw bestemming,” geeft René als tip.

Gratis PCR-testen voor toegang
Wilt u genieten van bijvoorbeeld een avondje uit of op bezoek gaan bij opa en oma? Kiest u ook dan via www.testenvoortoegang.org voor een gratis PCR-test in Heiloo. Ook mensen die volledig gevaccineerd zijn maken hier veelvuldig gebruik van.

Een afspraak kunt u maken op alle dagen van de week, ook in het weekend en in de avonden. De uitslag ontvangt u binnen een half uur online. Bij een positieve uitslag wordt dit doorgegeven aan de GGD. Die neemt vervolgens direct contact met u op. Dat is landelijk zo geregeld en wel zo duidelijk voor iedereen.

Ook serologische testen beschikbaar
Naast de gebruikelijke testen biedt het team in Heiloo ook serologische bloedtesten aan. Hiermee kunnen mensen aantonen dat ze het coronavirus hebben gehad en hierdoor antistoffen in hun bloed hebben. De overweging om dit te doen kan heel divers zijn, bijvoorbeeld vanuit nieuwsgierigheid. Deze bloedafname wordt alleen gedaan door het verpleegkundige team.

Voordelen testlocatie Heiloo
· Ruime openingstijden, ook in de avonden en in het weekend
· Rolstoeltoegankelijk
· Klantvriendelijk met een persoonlijke touch
· Ruim voldoende parkeergelegenheid
· Clusterafspraken mogelijk via www.testenvoortoegang.org
· Voor alle soorten tests, flexibiliteit in tests
· Begeleiding op maat

Tekst: Pauline de Vries

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief