Afbeelding
Foto: Archief Uitkijkpost

Breed aanbod creatieve vakken PCC Heiloo

18 jan, 14:32 Algemeen

HEILOO - Cultuurklasleerlingen volgen op PCC Heiloo een breed aanbod aan creatieve lessen. Leerlingen kregen allemaal een eigen schetsboek, voor tekeningen en ideeën. Al snel werden de leerlingen van de Cultuurklas gevraagd om ontwerpen te maken voor de aankleding van drie grijze kolommen in de aula.

PCC Heiloo hecht veel waarde aan de Cultuurklas, aldus Rob Baltus, directeur van PCC Heiloo. Uit onderzoek is gebleken dat tijdens creatieve processen veel verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd, bijvoorbeeld zelfvertrouwen, motoriek en inventiviteit. Creatief leren denken stimuleert de mogelijkheid om te komen tot originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen. Vandaar dat PCC Heiloo naast de bekende Sportklas ook deze Cultuurklas aanbiedt, speciaal bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen.

Na de kerstvakantie ging voor de Cultuurklas-leerlingen het band-project van start, waarbij de leerlingen zingen en muziekinstrumenten leren bespelen. Samen met de muziekschool van Heiloo is het nummer ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran geoefend. De ene helft van de groep zong eerst met de andere helft van de groep op piano, bas, gitaar en drumstel en daarna werd er we gewisseld. De volgende activiteit is fotografie en daarna volgt wellicht nog theater, als dat kan vanwege corona.

Bron: Beatfm

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief