Toeren door een prachtige witte wereld tijdens een eerdere editie.
Toeren door een prachtige witte wereld tijdens een eerdere editie. Foto: Peter Bijkerk

De CCCE gaat naar Zweden

7 jan, 09:06 Algemeen

HEILOO - In 2022 is het plan om de Cold Classic Car Experience weer te laten plaatsvinden, van 6 tot 10 februari in Zweden. Het moet de vierde editie worden van dit leuke evenement dat door Peter, Sven, René, Theo en Abe georganiseerd wordt. 

De CCCE is een kleinschalige toertocht voor maximaal 20 teams die met auto’s met een bouwjaar van voor 1990 een week lang de leukste en kleinste weggetjes in Scandinavië opzoeken. En dan dus niet van die ‘over the top’ gerestaureerde klassiekers, maar juist de auto’s die je wellicht zelf had, zo’n dikke 30 jaar of meer terug. Denk dan aan een Opel Ascona, Eend, Ford Capri, NSU, Renault 4 of Daf.

We zijn bewust kleinschalig, daardoor krijg je een geweldige sfeer (is de ervaring), slaap je met z’n allen in hetzelfde hotel en blijft het qua organisatie nog een beetje te doen, want we zijn niet commercieel. Verder gaat het echt om de beleving en is iedereen die deze barre tocht met zijn classic volbrengt een winnaar. En dat voelt ook echt zo! Voor het spelelement hebben we wel allerlei opdrachten per dag. Denk dan aan foto-opdrachten, verkleden of puzzelwerk, Het kan ook zijn dat je iets doen moet; zo moesten de deelnemers in een vorige editie regelen dat ze hun oude auto in de showroom van datzelfde merk op de foto konden zetten.

Een superbelangrijk onderdeel zijn de routes, daar draait het uiteindelijk om. Die maken we zelf, achter de computer. Dus we rijden ze niet van tevoren, maar baseren ons op wat beschikbaar is in navigatiepakketten en op Google Maps. Dat was het eerste jaar best spannend, want in hoeverre klopt dat dan… Nou, verrassend goed! Er zat geen noemenswaardige misser in. Bovendien weten de deelnemers dat wij ons best doen en ook maar mensen zijn. Dus als er wat is lossen we dat onderweg wel op.

Als organisatie rijden we met twee auto’s mee. De ene ploeg ondersteunt de deelnemers bij de navigatie of welke andere vraag dan ook, en de andere ploeg is de technische ondersteuning. Mocht er iemand met pech staan, dan kijken zij of dat ter plekke op te lossen is. 

We doen het dus niet om er iets aan te verdienen, de lol in de week dat we op pad zijn is goud waard, dus dat hoeft niet. En toch laten we ons zo royaal mogelijk sponsoren! Dat is omdat we geld inzamelen voor een duofiets voor Autismecentrum De Boog. Een fantastisch hulpmiddel om samen met een leerling op pad te kunnen gaan. Wij mogen ons al heel erg gelukkig prijzen met wat er ondertussen is ontvangen en toegezegd door bedrijven, maar we zijn er nog niet, zo’n ding is duur! Dus daarom vragen we ook aan particulieren om een klein steentje bij te dragen aan onze uiterst sympathieke actie Vriendje Voor 1 Tientje die we gelanceerd hebben op onze Facebookpagina. Normaal stonden we rond de kerst met de auto in ’t Loo, maar door corona loopt dat anders. Iedereen die een tientje doneert zetten we met zijn of haar naam op onze auto en zo ga je dus zelf ook een beetje mee op reis! 

Nu maar hopen dat we werkelijk op pad kunnen in februari, voorlopig denken we van wel!

Groeten, Peter, Sven, René, Theo en Abe

Scan de QR-code en wordt 'vriend'.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief