Afbeelding
Foto: Patricia Franssen

Help jij Patricia aan kerstgroen?

Algemeen

HEILOO - Patricia Franssen plaatste op de populaire Facebookpagina Je Bent Heilooër Als... een oproepje waarin ze vraagt om resten van kerstgroen. Het idee? Met de resten wil Patricia kerststukken maken voor aan de voordeur van mensen die wel iets gezelligs kunnen gebruiken.

Eigenlijk houdt Patricia niet zo van aandacht, maar om meer aandacht voor haar oproep te vragen gaat zij op verzoek van Uitkijkpost toch akkoord met een artikel. Patricia woont inmiddels al ruim twintig jaar naar haar zin in de Akkerbuurt in Heiloo. Wat zij hier als geboren Brabantse wel een beetje mist is de interesse in elkaar. Patricia:”Je hoeft niet iedere dag bij elkaar op de koffie hoor, maar gewoon.. de normale interesse in een ander. Ik klets altijd met iedereen, ken veel mensen en ‘en passant’ hoor je dan ook de verhalen. 

Ik heb jaren als stewardess gevlogen en dus ook grote verschillen in rijk en arm gezien. Hierdoor ben ik meer bescheiden geworden. Ik recycle graag spullen of schenk ze aan iemand die het nodig heeft. 

En zo ontstond ook dit idee met Kerst,” aldus Patricia. “Vaak knippen mensen de onderste takken van de kerstboom en die gaan zo de groene bak in. Zonde toch?! Er zijn genoeg mensen die niet lekker in hun vel zitten door corona, mensen die hun partner zijn verloren of mensen die weinig te besteden te hebben... Iedereen kan wel iets gezelligs gebruiken toch?”

In eerste instantie was het idee om alleen kerststukken te maken, maar inmiddels denkt Patricia ook aan versiering voor op een lantaarnpaal. Zelf doet ze alles op de fiets. Zo is ze al naar Alkmaar-Noord en Egmond gefietst om groen op te halen. Het fijnst is natuurlijk als ze groen in Heiloo kan ophalen. Mensen mogen tot kerstavond het groen  langsbrengen op de Geestakker 42, of daar in de voortuin leggen. In Heiloo wil ze het ook wel ophalen. “Alle soorten groen zijn welkom en satijnlint ook. En misschien zijn er wel hoveniers die iets kunnen bijdragen,” sluit Patricia af. 

Dus, heeft u nog kerstgroen of satijnlint over? Patricia kan het goed gebruiken. Voor meer informatie
pfwihog@gmail.com

Patricia Franssen

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant