Afbeelding
Foto: Pixabay

Schrijf jij ook een kaartje?

Algemeen

HEILOO - Voor de 20-jarige Pien uit Heiloo is het niet meer dan normaal om ook aan andere mensen te denken. Zo wordt er door Pien en haar moeder regelmatig een maaltijd gebracht bij de buurman (92). 

Het idee dat mensen zich eenzaam en alleen voelen vindt Pien afschuwelijk. Zelf heeft zij een goede band met haar opa en oma, die gelukkig nog samen zijn en omringd worden door familie en vrienden. Maar als zij door omstandigheden er alleen voor kwamen te staan, zou Pien het ook heel fijn vinden als er door de buren een oogje in het zeil werd gehouden. Pien: “Ik vind het belangrijk dat we een beetje om en aan elkaar denken. Een klein gebaar heeft vaak grote impact.”

De feestdagen staan bijna voor de deur. Tijd voor lampjes, een versierde boom en gezelligheid. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. De periode rond Kerstmis is voor veel eenzame ouderen een moeilijke periode. “Laten we vooral in deze tijd onze lieve ouderen een hart onder de riem steken en laten weten dat er iemand is die aan ze denkt,” aldus Pien.

En eigenlijk is het zo eenvoudig: schrijf een kaartje en bezorg deze bij een oudere bij jou in de buurt. Een kaartje doet meer dan je denkt. Als je het persoonlijk wilt maken, zet je je eigen naam en adres erop, wie weet ontvang je een kaartje terug (al is dat natuurlijk niet de insteek). Pien: “Als er naar aanleiding van dit artikel maar één iemand een kaartje stuurt, ben ik al blij.”

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant