Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Welke problemen ondervindt cryptocurrency vandaag?

Algemeen

De afgelopen jaren zijn erg spannend geweest voor crypto. Dit heeft diverse redenen, maar natuurlijk heeft het ook zeker te maken met de pieken en dalen die bijvoorbeeld te zien zijn in de waarde van Qtum kopen. Kritiek van onder meer Elon Musk op het energieverbruik van Bitcoin zorgde ervoor dat alle cryptomunten daalden in waarde. Daarnaast zijn er ook hacks geweest waardoor veel crypto gestolen is, terwijl er ook nog eens veel digitale valuta’s bij zijn gekomen, denk bijvoorbeeld aan de NANO crypto. In dit artikel kun je meer lezen over de problemen die cryptocurrency op het moment ondervindt. 

Erfenis

Het ongereguleerde karakter van crypto betekent dat zonder de sleutels die nodig zijn om de digitale portemonnee van een familielid te bekijken, er geen manier is om toegang te krijgen tot hun geld als ze overlijden. Vijf jaar geleden stierf Matthew Moody bijvoorbeeld tijdens een observatievlucht en hij was op dat moment Bitcoin aan het minen. Zijn vader, Michael Moody, heeft de afgelopen drie jaar geprobeerd uit te vinden hoeveel Bitcoins zijn zoon heeft en hoe hij ze kan vinden. Maar zonder elk adres te kennen, kan hij niet elk stuk valuta lokaliseren. Zo mist hij dus een deel van de erfenis van zijn zoon.

Overheidsregulering

De reacties van de overheid op cryptocurrencies varieerden van agressief tot onverschillig, waarbij investeerders en speculanten de internationale ontwikkelingen voorzichtig in de gaten hielden. Onlangs verklaarde het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, dat regelgevende actie van de internationale gemeenschap met betrekking tot cryptocurrencies “onvermijdelijk” is. Op het moment is ADA kopen natuurlijk nog mogelijk zonder de hulp van officiële overheidsinstanties, maar de kans is groot dat dit in de toekomst niet het geval is. De cryptomunten zullen namelijk toch wel gereguleerd worden door de overheid in de toekomst.

Marktrisico

Zoals bij elke investering, kan de waarde van cryptocurrencies fluctueren. Dit zou geen verrassing moeten zijn. In korte tijd hebben ze sterke waardeschommelingen en een extreme gevoeligheid voor de krantenkoppen gezien, vanwege het grote aantal informele en amateur-investeerders. Als er aanhoudende weerstand is tegen de acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies, kunnen ze waarde verliezen. Experts, investeerders en beginnende handelaren zullen blijven speculeren over de toekomst van cryptocurrencies. Het enige dat we zeker weten, is dat het een interessante reis gaat worden. Een marktrisico is er dus wel degelijk, houd hier rekening mee als je gaat investeren in crypto.

Veiligheidsrisico’s

Bitcoin-uitwisselingen zijn digitaal en daarom kwetsbaar voor hackers, operationele storingen en malware. Dit werd eerder in de introductie van dit artikel ook al genoemd. Door een cryptocurrency-uitwisseling te targeten en te hacken, kunnen hackers toegang krijgen tot duizenden accounts en digitale portemonnees waar de cryptocurrencies zijn opgeslagen. Een berucht voorbeeld was het hackincident op de Mt. Gox in 2014, waarbij de Japanse beurs werd gesloten nadat miljoenen dollars aan Bitcoin waren gestolen. Dit is zeker niet het enigste voorbeeld van een hack in de wereld van cryptocurrencies, dit is namelijk helaas veel vaker gebeurd in de afgelopen jaren. 

(Dit is een betaald artikel)

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 30 minuten geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 2 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 14 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant