Sint Nicolaas komt aan bij OBS de Springschans!
Sint Nicolaas komt aan bij OBS de Springschans! Foto: R.V. Bakker

Sint Nicolaas komt aan bij OBS de Springschans

Algemeen

HEILOO - Hoor de wind waait door de bomen zelfs op school daar waait de wind... En waaien dat deed het woensdagmorgen 1 december bij OBS de Springschans in Heiloo, toen iedereen in spanning wachtte op Sint Nicolaas die daar om kwart voor negen aan zou komen.

Het was best nog even puzzelen voor de Sint, nu zijn paardje Ozosnel in geen verste verte te bekennen is... Daarom zou de Sint eerst in een grote kampeerauto aankomen. Maar niet veel later werd toch besloten dat de Sint in een elektrische auto zou arriveren.

“Dat is wel zo toepasselijk,” zei de Sint. “Ik heb namelijk van de directeur Gijs Nolet van de Springschans gehoord dat de school over niet al te lange tijd zonnepanelen krijgt en zelfs de gasaansluiting vaarwel zegt. Nou daar draag ik graag mijn steentje aan bij!” vertelde de Sint.

En zo gebeurde het dan ook dat de Sint niet veel later aan kwam rijden in een prachtige elektrische bolide. Onder luid gejoel en gezang kwam Sint het speelplein opgelopen waar de kinderen, de leerkrachten en directeur Gijs Nolet hem vol verwachting stonden op te wachten. Na een korte toespraak en welkomstwoord ging iedereen snel naar binnen. In de aula van de school kregen de kinderen nog wat mooie cadeaus van Sint Nicolaas en werd er nog gezongen voor de Sint.

Vanavond maar mooi je schoentje zetten, want het aftellen naar Pakjesavond is al begonnen..!

Tekst: R. V. Bakker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief