Een blessure bestrijden met een goede brace.
Een blessure bestrijden met een goede brace. Foto: aangeleverde foto.

Een blessure bestrijden met een goede brace

Algemeen

HEILOO - Heb je weleens last van een stijve rug, lage rugpijn of spit? Dan kan het dragen van een goede brace je veel pijn en ongemak schelen. Het dragen van een brace zorgt voor veel stevigheid en stabiliteit. Een rug brace heeft een perfecte pasvorm, zorgt voor een juiste houding en geeft compressie. De druk die het geeft, ook wel compressie genoemd, ontlast spieren en gewrichten en zorgt zo ook voor een sneller herstel. Ook na een rug operatie wordt het dragen van een brace aangeraden vaak aangeraden.

Werking van een rug brace
De compressie en de pasvorm zorgen dus voor een perfecte combinatie van druk en ondersteuning. Extra stevigheid en stabilisatie zorgen dat gewrichten en spieren genoeg rust krijgen en ondersteund worden. Braces werken door elastische banden die een aangename druk geven die voor stevigheid zorgen. Deze elastische banden kunnen op maat afgesteld worden voor perfecte ondersteuning. Ook kan een brace goed gedragen worden om een terugkerende blessure te voorkomen.
Een rug brace kan prima heel de dag gedragen worden. Het is wel aan te raden een brace tijdens het slapen uit te doen. Zo geef je de rug een juiste balans van ondersteuning en rust.

Een rugbrace dragen voor ondersteuning
Last van je rug hebben kan heel vervelend zijn, vaak wordt de pijn ook gedurende de dag erger. Dit omdat je de druk op de rug eigenlijk niet kunt verminderen. Bij klachten zoals een stijve rug, lage rugpijn, spit en artrose in de rug, kan het dragen van een rugbrace dan ook voor goede ondersteuning zorgen en de pijn aanzienlijk verminderen.
Een goede rug brace kun je dragen tijdens werk, sporten en eigenlijk gewoon gedurende heel de dag!

Een goede rugbrace is van hoge kwaliteit voor de juiste ondersteuning. Er bestaan zelfs masserende rugbraces die sneller de pijn verlichten en een nog fijnere pasvorm hebben. Er bestaan ook rug braces met uitneembare siliconen pelotte. Zo kun je desgewenst meer of minder compressie aan de rug genereren.

Oordelen van het dragen van een rugbrace
? Vermindering van de pijn
? Zorgt voor een goede houding van het wervelkolom
? Geeft gerichte compressie en ondersteuning
? Maximale draagcomfort
? Blijft goed op de plek zitten
? Goed ventilerend en ademend
? Geweven met hoogwaardige materialen

Het kan lastig zijn om de juiste rug brace te vinden voor jouw klachten. Toch kun je ook online op zoek gaan naar een goede rug brace. Zoek dan op de betere merken, zoals Thuasne of kijk op een site die hier gespecialiseerd in is, zoals Olfit.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief