In het fraaie kasteel Oud-Wassenaar is het nieuwe boek van Jean Thomassen ten doop gehouden.
In het fraaie kasteel Oud-Wassenaar is het nieuwe boek van Jean Thomassen ten doop gehouden. Foto: Yvonne Ten Bruggencate

Drukte in kasteel Oud-Wassenaar

Algemeen

HEILOO - Ondanks de coronamaatregelen was het afgelopen dinsdagmiddag een drukte van belang in het fraaie kasteel Oud-Wassenaar, waar het boek ‘Race naar de sterren’ van schilder/schrijver Jean Thomassen uit Heiloo werd gepresenteerd.

Het evenement werd opgeluisterd met Franse chansons van Aryan van Beugen  en muziek van zangeres Susanne de Rooij. Organisator Martin Reitsma, de man achter Boulevard of Music, vond een paar jaar geleden dat er eens ruchtbaarheid moest worden gegeven aan de boeken van Jean Thomassen die met de regelmaat van de klok verschijnen. 

De biografie ‘Doek op voor een echte ster’ over het sprookjesachtige leven van Ine Veen werd eerder  in Den Haag onder grote belangstelling bij Paagman, de bekendste boekhandel van de Hofstad, ten doop gehouden door niemand minder dan Henk van der Meijden, de legendarische oud-Telegraafjournalist die Jean Thomassen en Ine Veen ooit in contact met elkaar bracht via een groot artikel in 1972 over ‘de mooiste actrice’. 

Het was wederom Henk van der Meijden die dinsdag het 20ste boek van Jean Thomassen met verve ten doop hield. ‘Race naar de sterren’ gaat over vliegende schotels en ufo’s en de mysteries van het heelal, en is verkrijgbaar via internet en bij Primera Heiloo. 

De bijgaande foto op de trappen van het kasteel toont wat prominenten: links organisator Martin Reitsma kijkend naar zangeres Susanne van Rooij, centraal op de foto Henk van der Meijden en Joop Oonk, ooit gitarist van de Haagse Jumping Jewels, en rechts vooraan auteur Jean Thomassen geflankeerd door dichteres Muriël Kasmin en Monica van der Meijden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant