Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Verslag van snuffelstagiaire Juné

Algemeen

HEILOO - Wij hebben afgelopen twee dagen Juné als snuffelstagiair bij ons op kantoor gehad. Leuk om haar stage af te ronden met een eigen stukje redactie!

“Hey, ik ben Júne en zit in drie havo op het PCC in Alkmaar. Toen mijn mentor een paar weken terug aankondigde dat ik op snuffelstage moest bij een bedrijf had ik eerst geen flauw idee waar ik dat wilde gaan doen. Na een tijdje te hebben nagedacht over wat mij interesseerde kwam ik uit bij de journalistiek. Ik besloot om bij De Uitkijkpost stage te gaan lopen.

Toen ik via Michiel mijn stage had geregeld, stond ik op donderdag 18 november om negen uur voor het Willibrordus Business Center. Toen ik voor de hoofdingang stond kwamen de zenuwen om de hoek kijken, maar toen ik eenmaal binnenstapte was de leuke en gezellige sfeer het eerste wat ik opmerkte. Op donderdag duurde de ‘werkdag’ van 9 tot 12. In die tijd heb ik meegekeken bij de advertenties, de administratie en de redactie. Op die korte dag kwam ik al heel veel dingen te weten, bijvoorbeeld dat Uitkijkpost Media ook verantwoordelijk is voor De Uitgeester. Ook kwam ik te weten dat De Uitkijkpost vroeger een abonneekrant was maar dat dit is veranderd in een huis-aan-huisblad.

 De vrijdag daarna heb ik meegekeken met het online gedeelte van de krant, de nieuwsvoorziening en de eindredactie. Ik kwam erachter dat er heel veel factoren meespelen bij het maken van een krant.

Tijdens deze twee dagen heb ik veel geleerd maar ook veel plezier gehad, van erachter komen welke aspecten allemaal belangrijk zijn voor het maken van een krant tot gitaar spelen en horoscopen lezen. Al met al ben ik verrast over hoe vrolijk en gezellig het was op de werkvloer, en hoeveel ik nog helemaal niet wist. 

 Bij deze nogmaals bedankt!” 

Juné

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant