Burgemeester Mascha ten Bruggencate.
Burgemeester Mascha ten Bruggencate. Foto: aangeleverde foto

Burgemeester: “Helaas strengere coronamaatregelen”

Algemeen

HEILOO - Afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat de coronamaatregelen moesten worden aangescherpt. “Geen leuke boodschap, maar er zijn weer heel veel besmettingen,” zegt burgemeester Mascha ten Bruggencate. “Vooral voor onze horeca die nu noodgedwongen om 20.00 uur moet sluiten. Het is ze tot dusver gelukt om positief te blijven en creatief met de coronasituatie om te gaan. Het college heeft daar veel bewondering voor.”

De aangescherpte maatregelen zijn nodig om het aantal besmettingen terug te dringen en de verdere druk op de zorg te voorkomen. Het aantal besmettingen loopt in hoog tempo op, ondanks het feit dat heel veel mensen al zijn gevaccineerd. “Wij wensen de mensen die ziek zijn veel beterschap en een goed herstel.”

De burgemeester verwacht dat de sinterklaasoptocht zaterdag kan doorgaan. “Er is een heel mooi coronaproof programma. De exacte tijdsplanning wordt expres niet vooraf bekendgemaakt (alleen indicatief) en er wordt alleen verpakt snoep uitgedeeld.”

Ze roept iedereen met klem op om zich aan de maatregelen te houden:

  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, vaak handen wassen.
  • Ontvang maximaal 4 gasten per dag thuis.
  • Werk thuis tenzij het echt niet anders kan.
  • Bij klachten altijd testen, ook als je bent gevaccineerd.

“Ik begrijp dat het niet leuk is en in sommige gevallen is het ook zeker niet gemakkelijk, maar het is nodig om hier samen uit te komen. De slogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’ is nog steeds van toepassing.”

Het college werkt de komende tijd ook weer zoveel mogelijk vanuit huis.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant