Vol verwachting klopt ons hart...
Vol verwachting klopt ons hart... Foto: ZEB.

Vol verwachting kijken we uit naar 20 november, hoe komt Sint naar ons toe?

18 nov, 16:34 Algemeen

HEILOO - Zodra Sinterklaas en zijn pieten in Nederland aan zijn gekomen, ontvangt de burgemeester ze ook dit jaar traditiegetrouw op het gemeentehuis.

Zo ook zaterdag 13 november: een speciale delegatie pieten is direct na aankomst in Nederland naar Heiloo vertrokken om daar de eerste ‘Vriend van de Sint 2021’-poster te overhandigen. Burgemeester Mascha Ten Bruggencate en kinderburgemeester Jayden de Vries zijn erg blij dat zij het hagelnieuwe exemplaar als eerste mochten ontvangen. Natuurlijk hebben zij meteen de poster opgehangen in het gemeentehuis.

Strooigoed
In tegenstelling tot de blije burgemeester en kinderburgemeester is Hoofdpiet al een paar dagen in paniek. Hij heeft nog helemaal geen grote zakken vol met los strooigoed gezien! En dat terwijl de pieten altijd ruim voldoende pepernoten in Spanje klaarleggen voor de intocht in Heiloo. “Het enige dat ik hier op het gemeentehuis van Heiloo ben tegengekomen zijn kleine zakjes met strooigoed, snoepgoed en vlaggetjes. Ik begrijp er helemaal niets van!” aldus een bezorgde Hoofdpiet. “Dus kinderen, willen jullie mij de komende dagen helpen door goed om je heen te kijken of je de grote zakken pepernoten ergens ziet? We hebben tenslotte wel de zakken vol met pepernoten nodig tijdens de grote intocht!”

De intocht: SINT KOMT NAAR JE TOE DIT JAAR!
Zaterdag 20 november maakt de Sint in Heiloo zijn intocht. Doordat ook de Sint en al zijn pieten zich moeten houden aan de laatste coronaregels, zal de intocht op een geheel andere manier plaatsvinden dan tot nu toe gebruikelijk was. De Sint wordt niet uitgebreid door de burgemeester op het bordes ontvangen, maar hij stapt snel in zijn koets en zal dan naar de kinderen en ouders van Heiloo toe komen. Om die reden worden kinderen en ouders gevraagd goed de informatie in de Uitkijkpost te lezen. Daarin zal ook een duidelijke kaart staan van de route van de Sint door Heiloo.

Doordat de stoet steeds doorloopt om zoveel mogelijk kinderen te kunnen begroeten zal Sint dit jaar de prijzen van de kleurplaten niet op het podium op het Stationsplein of in Het Hoekstuk uitreiken. Dit zal door de winkeliers in de winkel worden gedaan. Woon je langs de route en heb je een (sinterklaas)vlag thuis? Hang die dan vooral op!

Om te zorgen dat de Sint zich aan de coronaregels kan houden wordt iedereen gevraagd niet de stoet te volgen maar te wachten tot Sint bij jullie langskomt.

Namens de Sint, alvast bedankt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief