Kruiden van Dorota Poniatowska.
Kruiden van Dorota Poniatowska. Foto: aangeleverde foto

Expositie in De Oude Keuken in Castricum

Algemeen

CASTRICUM - In de maanden november en december is in café-restaurant De Oude Keuken in Castricum weer een bijzondere expositie te zien: ‘Gezicht van de natuur’. Vier internationaal werkende kunstenaars laten zien hoe zij hun relatie met de natuur ervaren.

De samenwerkende kunstenaars zijn Mariola Pluskota, Dorota Poniatowska, Kinga Wieczorek en Marion van der Woude. Net als in hun vorige exposities laten zij dromerige, ingetogen dan weer intense en soms zelfs mysterieuze werken zien. 

Introductie kunstenaars
Mariola Pluskota (1970) werkt vooral met olieverf, pastelverf en houtskool. Ze is afgestudeerd aan de Wacker Academie en schildert meestal portretten.

Dorota Poniatowska is autodidact. Schilderen is haar passie. In haar atelier in Assendelft werkt zij dagelijks aan verschillende thema’s. Ze houdt ervan om met kleuren te spelen.”

Marion van der Woude genoot haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen van het leven. De menselijke gevoelens en emoties gecombineerd met droombeelden uit het sluimergebied tussen slapen en waken. Vaak met een vleug humor en een laagje fantasie.

Kinga Wieczorek is beeldend kunstenaar en curator. In 2008 studeerde zij cum laude af aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten in het Poolse Zielona Góra. Kinga exposeert regelmatig in Nederland en Polen. Haar werk is over vrijwel de hele wereld terug te vinden.

Openingstijden
Deze boeiende groepsexpositie is tot 3 januari te zien op dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur aan de Oude Parklaan 117 te Bakkum. Meer informatie kunt u vinden op de website van de deelnemende kunstenaars of op www.notableart.nl/kunstenaars

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant