Afbeelding

Schoenendoos-actie voor de armste kinderen in de wereld

Algemeen

HEILOO - Dit najaar hebben zowel de Protestante Gemeente als ook de Katholieke Kerk in Heiloo zich opnieuw ingezet om samen met hun gemeenteleden een groot aantal schoenendozen te vullen voor de armste kinderen in de wereld.

Deze schoenendoos-actie wordt georganiseerd door GAIN, deze afkorting staat voor Global Aid Network (wereldwijd hulp netwerk).

De schoenendozen worden in eerste instantie gevuld met een aantal noodzakelijke dingen zoals 4 schoolschriften, 3 potloden, 3 ballpoints, gum, puntenslijper, kleurpotloden, zeep, tandenborstel, tandpasta en een knuffel en mogen daarna opgevuld worden met speelgoed, wat eenvoudige kleding zoals een T-shirt, sokken een petje e.d.

De dozen worden verspreid onder kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 14 jaar en gaan naar plaatsen in Afrika, Oost-Europa maar ook naar vluchtelingenkampen in Griekenland.

Na een oproep werden er heel veel leuke spullen en ook compleet gevulde dozen alsmede geld ingebracht door de gemeenteleden.

Met het geld werden de ontbrekende spullen ingekocht en ook moet bij elke doos een bedrag voor vervoer worden aangeleverd.

In de Ter Coulsterkerk werd op zaterdag 16 oktober door kinderen en volwassenen vele schoenendozen prachtig versiert en daarna gevuld zodat er aan het einde van de dag een mooie stapel klaar stond.

Bij de Katholieke Kerk kwam het idee vandaan om de dozen ook te “plastificeren” zodat ze ook in slechte omstandigheden goed aan zouden komen en nog even dienst kunnen doen als “schatdoos”.

Dank aan iedereen die een steentje hebben bijgedragen om een lach op het gezicht van een kind te brengen.

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant