Afbeelding

Vragenuurtje WBTR

Algemeen

UITGEEST - Het Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest organiseert op dinsdag 2 november van 19.30 – 21.30 uur een gratis bijeenkomst over de WBTR voor organisaties en verenigingen uit de BUCH-gemeenten. Locatie: Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest.

Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking getreden. Deze geldt voor alle stichtingen en verenigingen, behalve de verenigingen van eigenaren. De nieuwe wet is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Belangrijk is dat een bestuur met elkaar bespreekt wat ‘integer besturen’ inhoudt en hoe je daar vervolgens met elkaar afspraken over vastlegt. Ook is het van belang om kritisch te kijken of het nodig is om als vereniging of stichting verdere stappen te ondernemen.

Annelies Hopman, aangesloten bij de Sesam Academie, staat deze avond voor jullie klaar om in het kort de nieuwe wet toe te lichten maar vooral om vragen van organisaties en verenigingen te beantwoorden.

Voor deze bijeenkomst is algemene kennis over de wet wel vereist. Deze kun je vinden op de website: www.vipheiloo.nl met een opname van een webinar en de checklist die het NOV heeft ontwikkeld.De workshop is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl Neem voor vragen contact op met Sigrid Wijsman, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo en Uitgeest; 06-48500912.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant