Marcia Luyten.
Marcia Luyten. Foto: Aangeleverde foto

Nederland Leest 2021 in Bibliotheek Heiloo

Algemeen

HEILOO - Dinsdag 9 november om 20.00 uur bezoekt Marcia Luyten Bibliotheek Heiloo voor een boeiende avond over haar werk. Marcia Luyten is tv-presentator (o.a. Buitenhof), journalist, publicist en schrijver.

Familieverhalen: elite vs armoe
Marcia Luyten schreef o.a. de biografie ‘Máxima Zorreguieta, Moederland’ die dit jaar verscheen. Ook van haar hand: ‘Het geluk van Limburg’, over de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie aan de hand van een bewogen familiegeschiedenis. Twee radicaal verschillende maar toch soortgelijke boeken: het familieverhaal als rode draad, voor een sociaal-cultureel (en politieke) geschiedenis.

In beide romans staat het familieverhaal centraal, de biografie over Máxima Zorreguieta over een welvarende familie uit de elite. Wat maakt dat deze sprankelende en ambitieuze jonge vrouw floreert aan een oud Europees hof?

Het tweede boek over een mijnwerkersgeslacht; de armoe, de solidariteit, de macht van mijndirecties en Rooms-katholieke kerk, naast de verstikkende sociale controle, de hechte gemeenschap en nestwarmte van de mijnwerkersfamilies. En de afbraak van dit alles. Boeiend, liefdevol en met veel kennis van zaken geschreven.

Tijdens de pauze is er een boekverkoop door boekhandel Bruna en zal Marcia Luyten haar boeken signeren.

Toegang
Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl Bent u nog geen lid? Sluit dan nú een lidmaatschap af bij Bibliotheek Heiloo en ontvang € 7,50 van uw toegangskaart retour.

Geschenkboek Nederland Leest
In november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’ met het geschenkboek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Heiloo tijdens Nederland Leest cadeau aan leden (op vertoon van uw bibliotheekpas, zolang de voorraad strekt).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant