Afbeelding
Foto: Pixabay

Hemma zoekt regenlaarzen voor Lesbos

Algemeen

HEILOO - Hemma Honders is ter ondersteuning van de vaste vrijwilligers van de organisatie ‘Because we Carry’ al eerder op Lesbos geweest. Op 7 november gaat ze opnieuw naar Lesbos waar ze heel veel regenlaarzen hoopt te kunnen uitdelen. En daar is zij nog naarstig naar op zoek.

In de zomerperiode is Lesbos zonnig en zijn de temperaturen hoog. In de herfst daarentegen is het er kletsnat, in de winter is het er koud. In het vluchtelingenkamp op Lesbos leven nog steeds veel families. En zij gaan een koude natte winter in. De zeewind en de open plek waar het kamp ligt zorgen voor een nog lagere gevoelstemperatuur. Om deze reden zoekt ‘Because we Carry’ voor gevluchte kinderen, vrouwen en mannen tenminste 3.600 regenlaarzen, van kleine tot grote maten. Hemma zamelt de regenlaarzen in Heiloo en omgeving in en vertrekt dan in november naar Lesbos om de laarzen te gaan uitdelen.  

Regenlaarzen
Heb jij thuis nog regenlaarzen van een goede kwaliteit? De laarzen moeten puntgaaf zijn en schone zolen hebben. De laarzen moeten echt nog een tweede, behoorlijk ruig leven aankunnen. Je kunt de regenlaarzen van woensdag 20 oktober tot en met vrijdag 22 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur inleveren op de Bardesiuslaan 3 in Heiloo.

Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. We houden van daadkrachtige naastenliefde en ons motto is dan ook #?nietlullenmaarpoetsenOm onze hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen we ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Altijd in oktober overvalt de regen het kamp… en dan verandert het kamp binnen een paar uur in een grote blubberbende. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant