Afbeelding
Foto: aangeleverd

Radboudschool leest 144.294 bladzijdes!

Algemeen

HEILOO - De Radboudschool bedacht een mooie challenge in het kader van de Kinderboekenweek: lukt het de leerkrachten, leerlingen en ouders om van 6 oktober tot en met 14 oktober samen 50.000 bladzijdes te lezen? Voor iedere (voor)gelezen bladzijde mochten de kinderen een centimeter inkleuren op een papieren meetlint.

De grote vraag is natuurlijk of het is gelukt om met de hele school 50.000 bladzijdes te lezen? Het antwoord is: Jazeker! Maar liefst 144.294 bladzijdes werden er met z’n allen gelezen. Juf Martijntje kan het bijna niet geloven. “Het is ongelooflijk hoeveel we met elkaar hebben gelezen. Het is zo ontzettend leuk hoe enthousiast de kinderen waren tijdens de actie, maar ook nu nog steeds zijn. Er zijn zelfs kinderen die ook in de herfstvakantie op een meetlint gaan bijhouden hoeveel ze gelezen hebben.” Alle kinderen ontvingen een certificaat voor de Leeschallenge Kinderboekenweek 2021. Want, dankzij de inzet van alle kinderen is de leeschallenge gehaald.

Dat de challenge uniek was, blijkt wel uit het feit dat zowel nieuwskrant Kidsweek als ook het Jeugdjournaal aandacht aan de challenge hebben besteed. Wie weet wordt de challenge volgend jaar wel herhaald, de vraag is hoe hoog de lat dan wordt gelegd, 150.000 bladzijdes of nog hoger misschien?

Voorlopig kan iedereen nu lekker gaan genieten van een welverdiende herfstvakantie!

Alle kinderen kregen een certificaat.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief