V.l.n.r. wijkagenten Erwin Webbe en Johan de Wildt (met ‘witte voetjes’), burgemeester Mascha ten Bruggencate en een buurtbewoner.
V.l.n.r. wijkagenten Erwin Webbe en Johan de Wildt (met ‘witte voetjes’), burgemeester Mascha ten Bruggencate en een buurtbewoner. Foto: Dorine van der Meij

Burgemeester op wijkschouw

Algemeen

HEILOO - Van 11 tot en met 17 oktober is het de Week van de Veiligheid. In dat kader ging burgemeester Mascha ten Bruggencate maandagochtend 11 oktober met de politie mee naar Tuindorp voor een wijkschouw. “We hebben onder andere gekeken wat we kunnen doen qua verlichting”, aldus de burgemeester.

Het gezelschap legde witte voetjes neer op plekken waar volgens de politie gemakkelijk kan worden ingebroken. Op zo’n voetje staat de tekst: “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn… Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: sluit ramen en deuren!” Ook werden er tips gegeven tijdens gesprekjes met wijkbewoners. “Zie je een verdachte situatie bel dan meteen de politie en wacht niet een paar dagen. Wees alert en doe het samen”, aldus wijkagent Erwin Webbe.

Op de Facebookpagina van de burgemeester zie je een video over het voorkomen van woninginbraken, die de burgemeester heeft opgenomen voor de sociale media. “Het aantal inbraken is de afgelopen jaren gedaald in Heiloo en we willen natuurlijk graag dat die daling zich voortzet,” aldus Ten Bruggencate. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief