Wethouder Rob Opdam bedankt vier van de zeven aanwezige leden van de werkgroep Kerkelaan-Belieslaan met een bloemetje voor al hun tijd en inspanningen tijdens het project. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op 6 oktober met alle bewoners bij de in de buurt gelegen tennis en padel club: TPC Heiloo. Hier deelde de aannemer ook de laatste informatie over de uitvoering.
Wethouder Rob Opdam bedankt vier van de zeven aanwezige leden van de werkgroep Kerkelaan-Belieslaan met een bloemetje voor al hun tijd en inspanningen tijdens het project. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op 6 oktober met alle bewoners bij de in de buurt gelegen tennis en padel club: TPC Heiloo. Hier deelde de aannemer ook de laatste informatie over de uitvoering. Foto: aangeleverd

Start werkzaamheden herinrichting Kerkelaan en deel Belieslaan

Algemeen

HEILOO - De Kerkelaan en een deel van de Belieslaan krijgen een nieuwe inrichting om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Op 18 oktober starten de werkzaamheden. De uitvoering gebeurt in zeven fases en duurt tot in juni 2022. Tijdens de werkzaamheden is de Kerkelaan vanaf de Kennemerstraatweg tot en met de Belieslaan ter hoogte van De Dors, afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingsroute loopt via de Vennewatersweg. Het nieuwe ontwerp is samen met bewoners, het Verkeerspanel en de gemeente tot stand gekomen. Het college heeft hiermee op 9 maart ingestemd.

Planning werkzaamheden
Hoofdaannemer Wijcker Infra en onderaannemer Sturm BV voeren de werkzaamheden uit:

  • Fase 1 en 2, Kerkelaan (18 oktober tot half december): vanaf de Kennemerstraatweg tot en met kruispunt Willibrordusweg. Toegang en fietspad ‘Zanderslootweg’ tot aan Rector Frederiklaan is ook afgesloten;
  • Fase 3, Kerkelaan: vanaf kruispunt Willibrordusweg tot en met kruispunt Torenlaan;
  • Fase 4, Kerkelaan: vanaf kruispunt Torenlaan tot en met kruispunt Spoorlaan;
  • Fase 5, Belieslaan: vanaf kruispunt Jan Boltenhof tot en met kruispunt De Dors;
  • Fase 6, Belieslaan: vanaf kruispunt Westerweg tot en met kruispunt Jan Boltenhof;
  • Fase 7, Kerkelaan-Belieslaan: kruispunt Westerweg–Belieslaan–spoorwergovergang tot en met kruispunt Kerkelaan–Westerweg. Toegang tot de Westerweg (bos) is ook voor voetgangers en fietsers afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden zijn de Kerkelaan en een deel van de Belieslaan afgesloten voor al het verkeer. De aannemers plaatsen voor de start van iedere fase aankondigingsborden over de afsluitingen. Bewoners worden per brief en per fase geïnformeerd. Met betrekking tot bevoorrading van ’t Loo zijn er voor vrachtverkeer afspraken gemaakt met de aannemers. 

De data voor fase drie tot en met zeven zijn later dit jaar bekend en dan te vinden op de website: www.heiloo.nl/werkzaamheden

Omleidingsroute
Voor het gehele werk geldt voor het doorgaande autoverkeer een omleiding via de Kennemerstraatweg, Vennewatersweg, Het Malevoort naar de rotonde Zeeweg en andersom. Afhankelijk van de fase kan er van en naar de Belieslaan – Kerkelaan gereden worden vanaf de Zeeweg via De Omloop en Ringweg/De Dors (kaartje zie bijlage).

Tijdens de werkzaamheden wordt het bestemmingsverkeer op de Kerkelaan-Belieslaan per fase omgeleid. 

Wethouder Rob Opdam: “Er is hard gewerkt aan en nagedacht over het nieuwe ontwerp voor de Kerkelaan en Belieslaan. Bewoners, werkgroep Kerkelaan-Belieslaan en het Verkeerspanel kwamen hiervoor regelmatig samen. Nu kunnen wij aan de slag. Ook tijdens de uitvoering houden we nauw contact met elkaar om zo de puntjes op de ‘i’ te blijven zetten. Er is een vast Buurt AanSpreekpunt (BAS) die elke dag op het werk is. Herkenbaar aan het 

oranje veiligheidshesje kunnen alle bewoners bij hem terecht voor vragen. Iedere donderdag zit hij klaar met koffie tijdens het inloopspreekuur in de bouwkeet op het werk. Vragen, opmerkingen en zorgen kunnen omwonenden dan delen. Via de BouwApp en brieven houden wij daarnaast alle bewoners op de hoogte over de voortgang en ontwikkelingen.

Ik ben tevreden over de wijze waarop inwoners hebben kunnen meedenken over hoe hun straat eruit komt te zien. Het contact met elkaar is goed en we weten elkaar te vinden. Wij zijn echt in gesprek. Op 6 oktober was er een bijeenkomst met alle bewoners om de aannemers en het Buurt AanSpreekpunt voor te stellen en de laatste vragen voor de start van de uitvoering, te beantwoorden. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit project met elkaar tot een mooi eindresultaat brengen”.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant