Tijdens de plantestafette worden aantrekkelijke, groene en biodiverse linten geplant.
Tijdens de plantestafette worden aantrekkelijke, groene en biodiverse linten geplant. Foto: aangeleverd

Wil jij meedoen aan de plantestafette?

Algemeen

HEILOO – De gemeente Heiloo doet voor de tweede keer mee aan de GroenSpoor-plantestafette. Woensdagochtend 27 oktober plant de GroenSpoor-organisatie samen met de deelnemers twee prachtige bloemenborders langs de Ypesteinerlaan, vóór de basisscholen Paulus en Meander. De beplanting is niet alleen mooi om naar te kijken maar helpt ook bijen, vlinders en vogels aan een betere leefomgeving.

Daarbij start de Paulusschool ook haar werkzaamheden voor een groen schoolplein. Geef u nu op en werk samen met de scholen en vereniging Groei en Bloei, Bijenlint Heiloo en Landschap NH aan een mooie en gezonde wijk.

Zes gemeenten
Zes gemeenten in Noord-Holland planten met de inwoners in achtereenvolgende weken aantrekkelijke groene en biodiverse linten met bloembollen, vaste planten, struiken en bomen: de estafette. Bij de plantestafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers, zorginstellingen en lokale (natuur)verenigingen betrokken. De estafette begint zaterdagmiddag 16 oktober in Schagen. De gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk nemen daarna het stokje over.

Programma
De GroenSpoor Plantestafette start om 10.00 uur in de aula bij basisschool Paulus aan De Hucht 6 in Heiloo. Wethouder Peter van Diepen heet de deelnemers van harte welkom. Het hoofd van de school, Susan Groot, geeft een korte toelichting op de plannen en wensen voor een groen schoolplein. Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland vertelt iets over wat je allemaal zelf in je tuin kunt doen om bijen, vlinders, vogels en egels te helpen.

En dan is het tijd voor actie! De wethouder geeft ‘de startschop’ voor de GroenSpoor Plantestafette 2021. De deelnemers krijgen begeleiding bij het zaaien en planten door vrijwilligers van vereniging Groei en Bloei en van Landschap Noord-Holland. Als alle plantjes in de grond staan wordt het estafettestokje, ‘de startschop’, doorgegeven aan de volgende gemeente van de estafette: Castricum.

Deelname
Wil je ook meedoen? Geeft je op door een e-mail te sturen naar plantestafette@gmail.com. Aan de plantestafette kunnen een beperkt aantal mensen deelnemen, dus wees er snel bij!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant