Maarten Roubos, Sam van der Veek en Roan Krom.
Maarten Roubos, Sam van der Veek en Roan Krom. Foto: Kars zoon

Judoka’s Dojo ‘t Loo in de prijzen

Algemeen

HEILOO - In het weekend van 25 september vond het eerste judotoernooi plaats voor judoka’s onder de 10, 12 en 15 jaar van Dojo ‘t Loo. Er werd gestreden in Julianadorp.

In de ochtend mochten de jongste judoka’s waaronder Jim van der Veek, Pim Sterk, Niels Duysens, Thijs Timmer en Noud de Boer de tatami op. Het was weer even wennen zo’n wedstrijd, maar alle judoka’s deden hun best. Pim won zijn laatste wedstrijd met een schouderworp en Noud won er twee, waarvan een met schouderworp en een houdgreep. Thijs wist helaas net geen wedstrijd te winnen. Jim en Niels eindigden beiden op een derde plek

In de tweede groep waren de judoka’s tot 12 jaar aan de beurt. Sebastian Haasnoot, Liv Veldt, Bram Sterk en Sil Elfring. Liv en Bram zaten in een sterke poule, waarin Liv uiteindelijk kampioen werd. Sebastiaan won al zijn wedstrijden in een grote poule en kwam na een kruisfinale terecht in de finale, waarin hij uiteindelijk zilver won. Ook Sil kreeg het zilver omgehangen, mede te danken aan een goede start met twee winstpartijen.

In de laatste ronde kwamen de judoka’s tot 15 jaar in actie waaronder Roan Krom, Sam van der Veek en Maarten Roubos. Roan eindigde als tweede in de poule, Sam werd kampioen. Maarten maakte het heel spannend maar wist uiteindelijk ook als tweede te eindigen.

Het was een leuke en leerzame dag voor zowel de judoka’s als coaches Di An Tan, Bjorn Krom en Kars Zoon.