Het schilderij 'Zonneschijn in de morgen' uit 1906 van Alice Blair Ring.
Het schilderij 'Zonneschijn in de morgen' uit 1906 van Alice Blair Ring. Foto: aangeleverd

Lezing over de schilders van Egmond

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Vanaf het moment dat schilders Egmond begonnen te bezoeken is het vissersdorp onophoudelijk in verf en foto gevangen. En niet door de minsten. Cornelis Buys, Jacob van Ruisdael en Willem Kool maakten zeegezichten waar de Egmondse wind doorheen waaide. Tegenwoordig hangen hun werken in musea over de hele wereld.


Peter J.H. van den Berg weet ontzettend veel van de geschiedenis van de Egmonden. Hij heeft onder andere het boek ‘De Schilders van Egmond’ geschreven. Dinsdagavond 28 september vertelt Peter alles over zijn boek in Huys Egmont. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Ontstaan van de Egmondse School
George Hitchcock en Gari Melchers maakten Egmond tot een internationale kunstkolonie. Ook ontstond The Art Summer School, die ‘s zomers door kunstschilders uit heel Europa en Amerika werd bezocht. Daaruit ontstond de Egmondse School, een stijl van schilderen die van 1890 tot en met 1905 in Egmond bestond. Bijna vierhonderd jaar aan spectaculaire schilderijen leverde Egmond op. De Schilders van Egmond bewijst waarom de kolonie zich terecht met weerhaken in de kunstgeschiedenis bevindt.

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij Peters’ lezing op dinsdag 28 september van 19.30 tot 21.30 uur bij Huys Egmont, Slotweg 46-48, 1934 CN in Egmond aan den Hoef. De toegang is € 4 en aanmelden is nodig. Dat kan via de website www.bknw.n/agenda of bij de Klantenservice van de bibliotheek op telefoonnummer 072-515 66 44.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant