Het Oratoriumkoor tijdens Willibrordus Draait Door gaat Klassiek, september 2021.
Het Oratoriumkoor tijdens Willibrordus Draait Door gaat Klassiek, september 2021. Foto: aangeleverd

Groots koorproject Muziek- en Dansschool & Oratoriumkoor

Algemeen

HEILOO - Muziek- en Dansschool Heiloo en Oratoriumkoor Heiloo slaan de handen ineen en starten met steun van het Herstelfonds een groots koorproject. 

Met het project hopen de partijen samenzang in Heiloo en omstreken te herstellen en nieuw leven in te blazen. Het project bestaat uit een workshop samenzang, zanglessen ter ondersteuning van individuele stemvorming en de Scratch Messiah. 

Workshop
Tijdens de workshop samenzang besteedt dirigent Paul Waerts onder andere aandacht aan ademhalingstechniek, zangtechniek, klankkleur en koorklank. Natuurlijk wordt er ook gezongen. De workshop vindt plaats op 2, 9 of 16 oktober van 10:00 - 12:00 uur in de Cultuurkoepel. Inschrijvingskosten € 10, aanmelden via muziekendansschoolheiloo.nl

Zanglessen voor koorzangers
Zangdocent Pien Straesser gaat tijdens 5 lessen dieper in op de ademhalingstechniek en er wordt o.a. gewerkt aan stemontwikkeling en het bereik bepalen èn vergroten. De zanglessen vinden in kleine groepjes plaats op zaterdagochtend 13, 20, 27 november en 4 en 11 december in de Muziek- en Dansschool. De kosten voor de 5 zanglessen bedragen €50,-. Aanmelden via muziekendansschoolheiloo.nl

Scratch Messiah
Op 18 december wordt de vierde editie van de Scratch-uitvoering van Händels Messiah mét barokorkest en solisten wordt georganiseerd door Oratoriumkoor Heiloo. Iedereen die wil, kan ‘live’ meezingen in de Cultuurkoepel. Repeteer een paar repetities mee of zing als meer ervaren koorzanger alleen op de dag zelf mee. Aanmelding via oratoriumkoorheiloo.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant