Joena geniet van een kopje (kinder)koffie na een flinke fietstocht.
Joena geniet van een kopje (kinder)koffie na een flinke fietstocht. Foto: aangeleverd

Joena stapt door in Steptember

Algemeen

HEILOO - In juli las u in de Uitkijkpost en op www.uitkijkpost.nl over de 11-jarige Joena. Joena heeft door een herseninfarct bij haar geboorte een lichte vorm van cerebrale parese (CP). Om geld in te zamelen voor mensen met CP doet Joena mee aan Steptember, een internationale actie. Tijdens de actie worden deelnemers uitgedaagd om van 1 tot en met 30 september dagelijks 10.000 stappen te zetten.

Vanaf de dag dat de stappenteller op de deurmat lag, heeft Joena de teller elke dag om. Het is het eerste dat ze doet als ze ‘s ochtends beneden komt. Joena: “Het lukt heel goed om de stappen te doen en eigenlijk beweeg ik heel veel, waardoor ik makkelijk de stappen haal. Toen ik op kamp ging had ik op 1 dag wel meer dan 40.000 stappen gemaakt! Ik wil graag dat mensen en kinderen weten wat cerebrale parese is en daarom doe ik mee aan Steptember.” 

Joena is inmiddels al ruim over de helft en beweegt bewuster omdat ze haar stappenteller om heeft. Op schooldagen heeft ze de 10.000 stappen vaak al gehaald als ze naar school is geweest. En in het weekend wordt er natuurlijk ook voor gezorgd dat Joena haar stappen haalt. Joena vertelt mensen graag waarom ze haar stappen telt en probeert zo haar andere doel te halen: meer mensen laten weten wat CP is. 

Joena had zichzelf als doel gesteld om in ieder geval € 500 op te halen. Inmiddels heeft ze dat doel al ruim gehaald en stond er al meer dan € 1.000 op de teller. Via de link www.steptember.nl/fundraisers/joenakooijman leest u meer over de actie (en sponsoren kan ook nog steeds!). 

Lees ook: Joena komt in beweging in september

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant