Afbeelding
Foto: Pixabay

Let op: Inbrekers actief in Heiloo

Algemeen

HEILOO - In het weekend van 18 en 19 september heeft er een drietal inbraken plaatsgevonden in Heiloo. De politie vraagt inwoners om alert te zijn. 

Woordvoerder Johan van de politie laat weten dat de inbraak in alledrie de gevallen heeft plaatsgevonden tussen 17.00 en 22.00 uur ‘s avonds. Ook hebben de drie inbraken gemeen dat men via een raam op de eerste verdieping is binnengekomen. Nu de schemer weer eerder inzet, is het belangrijk om de volgende zaken in de gaten te houden:

- Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.

- Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.

- Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht. 

- Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.

- Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

- Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.


Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant