Afbeelding

In de Schaduw van het Achterhuis in de Beun

Algemeen

HEILOO - In de Schaduw van het Achterhuis is een muzikale voorstelling, die een persoonlijk familieverhaal vóór in en na de oorlog vertelt over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen. Ook 75 jaar later kennen weinigen deze geschiedenis, die zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis.

De grootouders van de Heiloose violiste Sandra Kox raken bevriend met de ouders van Anne Frank en Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis.

Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra’s moeder en over haar opa. Zelfs de hond van de familie komt voorbij. Maar het verhaal gaat vooral over het leven van mensen dat ondanks de verschrikkingen van de oorlog toch gewoon doorging.

Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling aan de hand van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van direct betrokkenen en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank.

Pianist Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen. De muziek en liederen zijn licht van toon, soms wrang, dan weer verstild en hoopvol.

In de Schaduw van het Achterhuis is een productie van Donna Musica. Dit strijkduo is opgericht in 2012 en bestaat uit violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam.

Carien van Opstal, spel
Elise Keep, zang
Sandra Kox, viool
Evelien Dubbeldam, cello
Hendrik-jan Bosma, piano en arrangementen
Marianne van Vliet, teksten en regie

3 oktober Theater de Beun Heiloo
Aanvang voorstelling: 15.00
Reserveren: www.debeun.nl                                                                                        

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant