Het drietal bereikte moe maar voldaan de finish!
Het drietal bereikte moe maar voldaan de finish! Foto: aangeleverd

Heilooërs fietsen naar top van de Stelvio

Algemeen

HEILOO / BORMIO - Menno Meijer, Ron van Senten en Frans van Senten hebben op vrijdag 3 september tijdens de Giro di KiKa de top van de Stelvio bereikt.

Na een lange autorit kwamen Menno, Ron en Frans woensdag 1 september aan in Bormio, Italië. Donderdag reden de mannen een proefrit om aan de hoogte te wennen en de benen te testen, maar vrijdag 3 september moest het gebeuren! Om 9 uur ging het drietal samen met een kleine 400 andere fietsers van start en begon aan de 21,5 kilometer lange beklimming van de Passo dello Stelvio. Met de top op een hoogte van 2.757 meter en een gemiddelde stijging van 7,3% (een maximale stijging van 14%) was de beklimming een loodzware maar geslaagde ‘onderneming’. Op de top even genieten van het gevoel en het uitzicht en daarna (wat sneller) 21,5 kilometer afdalen naar Bormio, de start- en finishplek. 

Menno: “Bij de start hadden wij eigenlijk al ons doel bereikt, ongeveer € 8.000 sponsorgeld voor de Stichting KiKa. De totale opbrengst van ruim € 1.1 miljoen is bij elkaar gebracht door ongeveer 380 fietsers met allemaal een eigen verhaal. Wij danken de Uitkijkpost voor de aandacht die zij aan Giro di KiKa hebben gegeven, Dorssports en haar instructeurs voor de mogelijkheid om een nachtspinningmarathon te organiseren en iedereen die ons gesponsord en gesteund heeft. Ook namens Stichting KiKa enorm bedankt!”

De weg naar de top, Giro di Kika 2021.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant