Het eerste flesje water is gevuld!
Het eerste flesje water is gevuld! Foto: Linda van Rozendaal

Watertappunt De Springschans geopend

Algemeen

HEILOO - De opening van het schooljaar ‘21-’22 van basisschool De Springschans kreeg  een duurzaam tintje. Op woensdagochtend 2 september werd het nieuwe watertappunt op het schoolplein naast de hoofdingang officieel geopend. 

Aan niemand minder dan burgemeester Mascha ten Bruggencate de eer om het watertappunt officieel te openen, onder toezicht van leerkrachten en enthousiaste leerlingen natuurlijk. Directeur Gijs Nolet: “Wij zien het samen werken met ouders aan bewustwording van kinderen met betrekking tot het gebruik van de leefomgeving als een belangrijk onderdeel van burgerschapsvorming. Ons motto van de school is niet voor niets, samen leren samen leven. Dit project maakt deel uit van de Gezonde School.  Voor onze school zijn dit vervolgstappen in verduurzaming. In de zomervakantie is de gehele school voorzien van ledverlichting. Ook gaan er veel zonnepanelen geplaatst worden. De mogelijkheid om zonder gas het gebouw te verwarmen wordt onderzocht. Als dat lukt worden we de eerste volledig duurzame basisschool van Heiloo.”

De leerlingen bekeken de opening door de nieuwe burgemeester aandachtig. Als het iets te luidruchtig werd, staken de leerkrachten hun duim in de lucht; op De Springschans het teken dat de leerlingen stil moeten zijn. Dat dit wonderbaarlijk goed werkte, bleef ook door de burgemeester niet onopgemerkt. “Dat moet ik onthouden, want dat kan best handig zijn tijdens een vergadering,” aldus Mascha ten Bruggencate. Na het onthullen van het watertappunt werd het eerste flesje direct door de burgemeester gevuld. Ten Bruggencate: “Ik hoop dat jullie nog heel veel flesjes met heel veel water gaan drinken. En nu hebben jullie dus meteen gezien wat een  burgemeester doet, dat is namelijk: dit,” aldus de burgemeester die daarmee gelijk antwoord gaf op de vraag van de kinderen “wat doet een burgemeester?”

Tekst: Linda van Rozendaal

De burgemeester opent het watertappunt op De Springschans.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant