Hortense Assink.
Hortense Assink. Foto: aangeleverd

Hortense Uitvaartzorg, Voor een betrokken en betaalbaar afscheid

Algemeen Bedrijf Belicht

Hortense Uitvaartzorg
Tel: 06-200 43 222
info@hortenseuitvaartzorg.nl
www.hortenseuitvaartzorg.nl

“Jouw afscheid op jouw laatste dag op aarde moet passen bij het leven dat je geleefd hebt”, aldus Hortense Assink, beter bekend in Heiloo als ‘Tans’. Tijdens haar vele jaren ervaring in de uitvaartbranche ontwikkelde ze een eigen en unieke visie op hoe een uitvaart eruit moet zien. Per 1 september start zij haar eigen onderneming onder de naam Hortense Uitvaartzorg. 

In het logo van haar onderneming is een blauwe hortensia te zien met een overvloed aan bloemetjes. De bloem staat voor dankbaarheid en de kleur blauw symboliseert liefde, harmonie en vrede. Hortense straalt precies hetzelfde uit terwijl ze vol passie vertelt hoe over hoe zij het anders dan anderen gaat doen.

Een bijzondere visie
Als er een dierbare is overleden, is er veel verdriet. Hortense neemt de familie alles uit handen en gaat daarbij verder dan alleen het verzorgen van de uitvaart. Zo heeft zij ooit een hondje ondergebracht van een overleden echtpaar en een kamer uitgeruimd van een oudere dame die overleed in het verzorgingstehuis. Hortense denkt mee in het hele proces en het belangrijkste is dat ze alles zelf doet: zo ziet u geen verschillende gezichten in deze moeilijke tijd.

De kleinste details
De uitvaart van uw dierbare wordt tot in de details geregeld. “Ik ben een perfectionist en heb meegemaakt dat de verzorging van de overledene nogal wat te wensen overliet, bij mijn opa zat er bijvoorbeeld nog slaap in zijn oog”, aldus Tans. Door haar achtergrond als visagiste kan zij de overledene opmaken zoals iedereen deze persoon kende; ze wordt hiervoor zelfs regelmatig ingehuurd door branchegenoten.

Ook let zij goed op de styling van de rouwkamer of van de thuisopbaring. Als de overledene een rode blouse aanheeft zal zij de kleur van de rok van de kist en de accessoires eromheen hierop aanpassen. 

Dieren mogen bij Hortense Uitvaartzorg ook afscheid nemen van hun overleden baasje. “Een dier kan ook rouwen en heel verdrietig zijn namelijk”, aldus Tans. In overleg met de familie zorgt zij dat er een kledingstuk van het baasje in de mand van het huisdier wordt gelegd; de geur hiervan zal het huisdier troost geven. 

Must-have: Een doodgewoon boekje
Via de website van Hortense kunt u het speciaal door Hortense geschreven ‘doodgewone boekje’ aanvragen. Het is een boekje voor iedereen die zijn afscheid goed geregeld wil hebben qua mogelijkheden maar ook qua praktisch geregel. In het boekje leest u niet alleen wat een champignonpak is maar ook hoe u kunt zorgen dat uw partner na uw overlijden uw medisch dossier kan inzien.

Van klein en intiem tot groots en bijzonder
Is een uitvaart duur? Bij Hortense Uitvaartzorg hoeft dit niet zo te zijn. “Stel de overledene hield van paardrijden, dan regel ik dat het afscheid en/of de condoleance bij die manege gedaan wordt. De dood is een belangrijk onderdeel van het leven dus probeer ik ieder afscheid onvergetelijk te maken, zodat ondanks het verdriet, de uitvaart als een mooie en warme herinnering achterblijft ?”, aldus Tans.

Hortense Uitvaartzorg gaat door waar anderen stoppen. 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant