Maandag 2 augustus organiseerde Klimaat Alarm Heiloo het eerste klimaatalarm tijdens de alarmsirenes om 12.00 uur.
Maandag 2 augustus organiseerde Klimaat Alarm Heiloo het eerste klimaatalarm tijdens de alarmsirenes om 12.00 uur. Foto: aangeleverde foto.

Klimaat Alarm Heiloo

Algemeen

HEILOO - Maandag 2 augustus organiseerde Klimaat Alarm Heiloo het eerste klimaatalarm tijdens de alarmsirenes om 12.00 uur.

Op ‘t Looplein hielden actievoerders een sit-down en informeerden de voorbijgangers op de gevaren van de klimaatverandering die hoofdzakelijk ontstaat door verspillend en overdadig gedrag.

Te veel fossiele brandstoffen gebruiken, te veel nieuwe producten in plaats van nog goede kleding en producten bij de kringloopwinkels als XopX en Dorcas kopen, te veel voedsel uit verre landen in plaats van de heerlijke producten uit de eigen omgeving.

Naast informatieborden stond er een flap-over met de titel “Hiermee kunnen we alles mooier en gezonder maken” waar een ieder zijn idee op kwijt kon.

Tevens kon de petitie “Geen afvalstoffenheffing voor kringloopwinkels in Heiloo” getekend worden, de kringloopwinkels betalen momenteel nog veel geld voor het afvoeren van onverkoopbare artikelen naar de milieustraat en dat gaat allemaal ten koste van de goede doelen, zoals verenigingen in Heiloo en internationale stichtingen zoals Stichting Veldwerk Nepal,  die zij met hun opbrengsten financieren.

De petitie kan ook getekend worden op petities.nl

Klimaat Alarm Heiloo is een actiegroep met als doel de gemeente Heiloo duurzaam te maken om 0% Co2 uitstoot in 2030 te bereiken. Dit doet zij door activiteiten in de gemeente onder de duurzaamheidsloep te leggen en te adviseren.

Contact met Klimaat Alarm Heiloo kan op de facebookpagina Klimaat Alarm Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant