Lezing en rondleiding Bijbelse Planten bij Onze Lieve Vrouw Ter Nood!
Lezing en rondleiding Bijbelse Planten bij Onze Lieve Vrouw Ter Nood! Foto: aangeleverde foto.

Lezing en rondleiding Bijbelse Planten bij Onze Lieve Vrouw Ter Nood

Algemeen

HEILOO - In de Bijbel staan de mooiste bloemen, planten en bomen beschreven. De amandelboom, de olijfboom, de korianderplant en de Ster van Bethlehem zijn enkele voorbeelden. Welke Bijbelse Planten kennen we uit onze eigen omgeving? En wat is de betekenis van deze planten in Bijbelse liederen, verhalen en gedichten?

In augustus organiseren het Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood en de Hortus Alkmaar een lezing en rondleiding over Bijbelse Planten. Op donderdag 12 augustus geeft priester Kees van Lent (initiatiefnemer van de Bijbelse Tuin in Hoofddorp) hierover een lezing op het Heiligdom in Heiloo. De spirituele boodschap van planten uit de Bijbel staat centraal in de lezing. Wilt u voorbeelden van Bijbelse Planten in het echt zien? Tijdens de excursie in de Hortus Alkmaar op zondag 15 augustus bespreekt rondleider Ger Augustus de Bijbelse Planten en hun botanische kenmerken.

Lezing Bijbelse Planten door priester Kees van Lent
Donderdag 12 augustus: 20.00 – 21.00 uur (inloop 19.30 uur) Locatie: Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood in het Gastenhuis (Julianaklooster): Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo. Parkeren: Kapellaan 144, 1851 PE Heiloo.

Aanmelden: info@olvternood.nl of via 072-5051288

Prijs: €5,- inclusief koffie en thee

Excursie Bijbelse Planten in de Hortus Alkmaar door rondleider Ger Augustus 

Zondag 15 augustus: 10.30 – 12.00 uur

Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 43

Aanmelden: 1822 BH

Entree en rondleiding: € 7,50 per persoon

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant