De blokhutten en safaritenten onder water.
De blokhutten en safaritenten onder water. Foto: aangeleverde foto.

Volop steun voor Heilooërs met camping in de Ardennen

Algemeen

HEILOO - Martijn en Marloes Veldheer, een stel dat in wintermaanden op de Boekenstein in Heiloo woont, hebben samen met Minke van Weerdhuizen een prachtige camping in de Ardennen. Ook zij zijn helaas getroffen door het recente noodweer. Om hen een hart onder de riem te steken heeft hun familie een crowdfunding opgestart. Met succes. Er is inmiddels al ruim € 25.000 opgehaald. Dankzij de grote opbrengt en de hulp van verschillende vrijwilligers kon de camping afgelopen zaterdag alweer open. “Het voelt heel onwerkelijk. Een week geleden stonden we nog tot ons middel in het water en nu kunnen we weer gasten ontvangen. Bizar wat er in één week is gebeurd.” 

“Er was wel veel regen voorspeld”, begint Marloes, eigenaresse van camping Barvaux. “Onze camping ligt namelijk vlak bij de Ourthe. Deze overstroomt elk jaar wel een beetje, maar niet zó erg. Normaal komt het tot ons terras, maar nu stond echt alles onder water. Van het café tot alle caravans.” 

Alles verwoest
Toen het water begon te stijgen, begonnen Marloes en Martijn gelijk met het waarschuwen van hun gasten. Ze moesten een andere plek krijgen. “Een paar uur later, toen ze net verkast waren, moesten we ze weer vertellen om zich te verplaatsen naar het parkeerterrein. We dachten dat het daar wel droog zou blijven, zoals altijd. Maar nee, helaas. Ook hier was het niet veilig: iedereen moest naar huis. Het water steeg namelijk sneller dan we dachten. Gelukkig hebben we iedereen op tijd kunnen evacueren. Dit gold helaas niet voor onze spullen. We hebben een camping met verschillende kampeerplaatsen, tenten, blokhutten, stacaravans, safaritenten en pipowagens. Echt bijna alles was verwoest! Zoveel troep, een enorme stank en alles was verplaatst. Er dreven zelfs pannen in het sanitair en er hingen gasflessen in de bomen, het was echt verschrikkelijk. Onze met liefde opgebouwde camping was ineens een rampgebied. De schade was echt niet te bevatten. En dit na het verschrikkelijke coronajaar in het hoogseizoen. Vreselijk! Onze verzekering kon helaas geen duidelijkheid geven wat er wel en niet vergoed wordt. Er is namelijk een verschil tussen schade bij regenval of schade bij een overstroming. Hier wachten we nog steeds op…”

Crowdfunding
Gelukkig hoefde het stel niet lang op steun te wachten. Een broer van hun collega zette al snel een crowdfundingactie op, en men doneerde massaal. “Zo fijn en hartverwarmend. Niet zozeer het bedrag zelf, maar vooral het aantal mensen dat aan je denkt en alle hulp die binnenkomt. Een heel bijzonder gevoel. Dat heeft ons echt door al deze ellende heen gesleept! De hulp van de 65 vrijwilligers die ons hielpen en de donaties zijn de reden waarom we nu nog iets van het seizoen kunnen maken. Zonder hen hadden we het niet gered!”

Het streefbedrag is inmiddels gehaald, maar donaties zijn nog zeker welkom. Doneren kan via de volgende link: https://www.gofundme.com/f/2fxzz3wfgo?fbclid=IwAR2BGcRBr8woiE_zAcxgt_T65td4k7KaYJ9KNQ1SscNdStFBPQWYz4P-9aY

De schade bekijken na een paar dagen.
Receptiewerk tussen de chaos door.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant