Op de volkstuin van Wouter Droge stond het water wel een halve meter hoog.
Op de volkstuin van Wouter Droge stond het water wel een halve meter hoog. Foto: Ilse Bloemendal

Volkstuin van Wouter Droge stond blank: “Doorpakken na wateroverlast”

Algemeen

HEILOO - De enorme regenval van vorige maand is niemand ontgaan. Ook op de volkstuin van Wouter Droge stond het water wel een halve meter hoog. Zijn sla, piepers en sperziebonen gingen allemaal verloren. Nu begint hij opnieuw, net als zijn mede-volkstuinders. “Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten.”

“Ik zag de bui al hangen”, begint Wouter Droge toepasselijk. Al snel kreeg hij een foto van zijn buurman van de ravage. “Ik wist dus wel wat ik kon verwachten. Maar toch was het even schrikken. Al mijn groente, bloemen en fruit stonden onder water. Pas na vijf dagen was mijn tuintje weer opgedroogd. In het verleden is dit ook wel gebeurd, maar toen was het na het oogstseizoen. Nu was het er net voor. Vanaf januari ben je bezig met zaaien en planten. Ik ga er meerdere keren per week heen. Maanden werk is binnen twee uur tenietgedaan. Al mijn sperziebonen, andijvie, sla en piepers kon ik uit de grond halen. Super balen!”

Wouter ging niet bij de pakken neerzitten en plantte al snel nieuw leven. Wat de waterramp wel overleefd had, deelde hij met de rest: “We helpen elkaar. Samen staan we sterk!” Dit soort situaties in de toekomst voorkomen kan helaas niet. “Onze tuinen liggen in het laagste gebied van de polder, het is een wateropvanggebied. Dat wil zeggen dat overtollig water hier als laatste wordt weggepompt. Het is zoals het is, het enige wat we kunnen doen is hopen dat het niet meer zo extreem gaat regenen! Het is natuurlijk jammer dat dit gebeurd is, maar voor Limburgers is het veel erger. Die zijn alles kwijt. Dan valt het bij ons wel mee!”

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant