Afbeelding
Foto:

Artfarm Kunst & Welzijn onthult uniek ‘kastanje’ kunstwerk

23 jul, 09:38 Algemeen

EGMOND-BINNEN & HEERHUGOWAARD - Afgelopen 10 juli is op het terrein van de Artfarm in Heerhugowaard een uniek houten beeld onthult. Het beeld is gemaakt van een prachtige oude kastanjeboom die afkomstig is van het terrein van de Artfarm. Kunstenaar Jos Apeldoorn uit Egmond-Binnen heeft de boom omgetoverd tot een 4,5 meter hoge eyecatcher.

Nieuwe invulling aan emotionele waarde

Bomen kunnen meegroeien met mensen en zorgen voor een emotionele waarde. Maar wat als een boom niet kan blijven staan? De familie Beers heeft gelukkig geen definitief afscheid hoeven nemen van hun oude karakteristieke, maar zieke kastanjeboom. De boom stond symbool voor een bijzonder stuk geschiedenis en hoort bij de Artfarm. Kunstenaar Jos Apeldoorn heeft er voor gezorgd dat de boom getransformeerd is tot een prachtig kunstwerk, wederom helemaal passend in zijn vertrouwde omgeving. In het beeld zijn creërende armen en handen te zien. Een mooie link naar alles wat de familie Beers mogelijk maakt op deze mooie plek in Heerhugowaard. De boom is zwartgebrand, wat het een hele bijzondere diepe kleur meegeeft. 

Verbondenheid met de natuur

Kunstenaar Jos Apeldoorn maakt naast houten beelden ook schilderijen. Bij hem staat, net als op de Artfarm, het plezier in het creëren voorop. De Artfarm heeft als doel om een plek te zijn waar kunst bijdraagt aan het welzijn van de mens. De verbondenheid met de natuur is hierbij ook van groot belang. De karakteristieke landelijke omgeving, rust en ruimte leveren hier direct een bijdrage aan de inspiratie. Dat deze oude kastanjeboom nu weer een nieuwe invulling krijgt op deze bijzonder plek draagt daar alleen maar aan bij.

Vrij toegankelijke beeldentuin

Wilt u het beeld in de inspirerende beeldentuin van de Artfarm komen bewonderen? De Artfarm geeft elke zondag gratis toegang van 11:00 – 17:00 uur. Een heerlijke bestemming om even op te steken tijdens het fietsen of wandelen. Laat u verrassen door de mogelijkheden die de Artfarm nog meer te bieden heeft, zoals workshops, excursies, kunstbeleving en inspiratieweekenden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.artfarm.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief