Terug in de tijd, kan jij het je nog herinneren?
Terug in de tijd, kan jij het je nog herinneren? Foto: Wouter Droge

Start herinrichting Vennewatersweg uitgesteld naar zomer 2022

Algemeen

HEILOO - De planning voor de herinrichting van de Vennewatersweg verandert. De werkzaamheden schuiven door naar volgend jaar zomer. Oorspronkelijk zou de gemeente deze zomer aan de slag gaan. Twee ingediende beroepschriften bij de Raad van State, gooien echter roet in het eten. De gemeente en aannemersbedrijf Van Gelder willen pas starten als het bestemmingsplan onherroepelijk is. Aannemersbedrijf van Gelder en gemeente Heiloo hebben nu het plan om volgend jaar zomer te starten met de werkzaamheden.

Werkzaamheden volgend jaar zomer: kort en hevig

De voorlopige planning is dat de werkzaamheden volgend jaar in de zomervakantie van 2022 starten. De werkzaamheden duren dan drie tot vier weken. Tijdens de werkzaamheden is er geen gemotoriseerd verkeer op de Vennewatersweg mogelijk. De werkzaamheden vinden juist plaats in de zomervakantie, omdat er dan minder (bouw)verkeer is. Zo proberen aannemer Van Gelder en de gemeente de overlast zoveel mogelijk te beperken. 

Reden van uitstel

Van 15 april tot en met 26 mei 2021 lagen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Reconstructie Vennewatersweg’ én het ‘Besluit hogere waarden’ ter inzage. Er is door twee partijen beroep ingediend bij de Raad van State. Het is nog niet bekend wanneer de beroepen inhoudelijk worden behandeld. Om die reden schuiven de werkzaamheden voorlopig door naar volgend jaar zomer. 

Wat wordt anders?

Door de vele ontwikkelingen in Heiloo, neemt de verkeersdruk toe. Om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren, richt de gemeente de Vennewatersweg opnieuw in. Belangrijk is dat op de Vennewatersweg het gemotoriseerd verkeer (auto- en vrachtverkeer) goed kan doorrijden. Met de spooronderdoorgang is dit al in gang gezet. Volgend jaar zomer passen we ook de kruisingen met andere wegen aan zodat dan afslaand verkeer makkelijker kan voorsorteren en doorgaand verkeer kan doorrijden. 

Ook de rotonde Vennewatersweg – Kennemerstraatweg wordt aangepakt voor autoverkeer. Er komt een voorsorteerstrook bij voor auto’s die vanuit het zuiden de Vennewatersweg op wil rijden.

Daarnaast is er extra aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers. Vanaf zomer 2022 komen er voor fietsers speciale oversteekplaatsen op de weg. Fietsers kunnen vanaf dan ter hoogte van de spooronderdoorgang oversteken zonder het autoverkeer te hoeven kruizen.

Met deze aanpassingen zijn zowel de bestaande als de nieuwbouwwijken Zuiderloo en Zandzoom beter en veiliger bereikbaar. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant