Sandra gaf na 41 jaar haar laatste gymles in sporthal Het Vennewater.
Sandra gaf na 41 jaar haar laatste gymles in sporthal Het Vennewater. Foto: aangeleverd

Sandra Kapteijn neemt gas terug…

Algemeen

HEILOO - Op dinsdag 6 juli gaf Sandra Kapteijn haar laatste officiële gymles in sporthal Het Vennewater in Heiloo. Na 41 jaar vakleerkracht gym te zijn geweest geeft zij het stokje door aan een nieuwe collega.

In 1980 startte Sandra met gymles geven. Ze haalde vooral voldoening en plezier uit het lesgeven. Bewegen en sport zijn van grote betekenis voor kinderen. Niet alleen vanwege het plezier in het bewegen zelf, want het geeft grote voldoening en een geluksgevoel als het bewegen (samen) lukt. Maar ook vanwege de grote positieve effecten van veelzijdig en verantwoord bewegen, het sporten als onderdeel van integratie en burgerschap, en het effect op de geestelijke en fysieke volksgezondheid. Sandra heeft er altijd naar gestreefd haar leerlingen een veelzijdige, sportieve bagage voor de toekomst mee te geven.

Naast haar gymlessen heeft ze ervoor gezorgd dat De Zuidwester het predicaat ‘Gezonde School’ heeft gekregen. ‘Gezonde leerlingen presteren beter!’ Is haar motto. Ook heeft ze tal van buitenschoolse sportactiviteiten georganiseerd, waarbij scholen tegen elkaar konden strijden, maar toch altijd het plezier in bewegen voorop stond! Dit deed ze in samenwerking met andere scholen en sportverenigingen in Heiloo. Met dit alles heeft zij ervoor gezorgd dat ontzettend veel mensen uit Heiloo genoten hebben van een grote diversiteit aan bewegen. Heiloo zal Sandra Kapteijn gaan missen!

Wel blijft Sandra nog 2 dagen in de week werken als groepsleerkracht op De Zuidwester, want ook die bevoegdheid heeft ze. Het lesgeven en werken met kinderen is te leuk en dat wil ze dan ook nog zo lang mogelijk blijven doen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant