Herman Kaptein en Paul Morsch klinken alcoholvrij en op afstand.
Herman Kaptein en Paul Morsch klinken alcoholvrij en op afstand. Foto: Josta de Graaf - Gieltjes

Het Historisch Museum en het samenwerken met de HAF

17 jul, 15:04 Algemeen

HEILOO - De Historische Vereniging heeft de tentoonstelling ‘Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje’ in het bijzijn van de fotografen van de HAF (amateurfotografenvereniging) geopend. 

Door de coronaregels is het niet mogelijk een groot gezelschap tegelijkertijd uit te nodigen maar zo is er wel wat vaker een klein feestje. Paul Morsch en Herman Kaptein hieven daartoe het glas en Jaap de Graaf, auteur van het boek waar het allemaal om gaat, hield een korte inleiding. Als extra was de film van het betreffende gebied te zien, die door de Heilooër Videoclub met een drone is gemaakt. De fotografen bekeken daarna hun 55 eigen uitvergrote foto’s en waren blij verrast met het resultaat. Velen beloofden al mee te doen met het volgende project. Wat dat zal worden, houdt de Historische Vereniging nog even geheim. Maar het belooft weer heel aantrekkelijk te worden. 

Ook heel aantrekkelijk zijn de wandelingen die met de Historische Vereniging in het gebied van de Baafjespolder gemaakt gaan worden. Jaap de Graaf zal uw gids zijn. Hij brengt u op bijzondere plekken en weet daar veel over te vertellen. De datums zijn: 27 en 28 juli om 10.00 uur en 30 juli om 14.00 uur. De kosten zijn € 5. Wandelschoenen zijn aan te raden en aanmelding via nummer 06-51718363 is noodzakelijk. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Belieslaan. Het belooft een unieke ervaring te worden. 

Let op!  Volgende week verschijnt geen Uitkijkpost, reserveer dus een plaatsje en noteer uw datum. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief