Carla en Ton bouwden van restafval dit mooie afdak waaronder Carla kan beeldhouwen.
Carla en Ton bouwden van restafval dit mooie afdak waaronder Carla kan beeldhouwen. Foto: Carla Coenders

Carla en Ton bouwden afdak van restmateriaal

Algemeen

HEILOO - “Wat past dit prachtig bij jullie huis en tuin” was de reactie van een stel vriendinnen, toen zij ons nieuwe afdak in de tuin zagen.” Carla Coenders had al langer de wens om buiten onder een afdak te kunnen beeldhouwen. Haar partner Ton was na wat aarzelingen om, pakte potlood en papier, ging tekenen, vroeg een vergunning aan en maakte een boodschappenlijst.

“Al wandelend door Heiloo zagen we de vele containers staan voor de huizen waar verbouwd werd. En we besloten het afdak helemaal te bouwen van restmaterialen. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. Carla werd hoofd inkoop. De ruime omgeving werd het zoekterrein. Tijdens ons dagelijkse coronarondje keken we in de containers, belden aan en vroegen netjes of we er iets uit mochten meenemen. Daar werd steeds enthousiast op gereageerd. Alle materialen hebben we gevonden in Heiloo, Castricum en Egmond. Alleen zand en cement is gekocht.”

Wil je komen kijken en meer informatie? Dat kan in het weekend van 24-25 juli van 12.00-17.00 uur op de Stationsweg 56 in Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant