Mix & Match tijdens hun optreden in de binnentuin tijdens Willibrordus Draait Door 2019.
Mix & Match tijdens hun optreden in de binnentuin tijdens Willibrordus Draait Door 2019. Foto: STiP Fotografie

Uit&Zo Heiloo onderdeel Willibrordus Draait Door

Algemeen

HEILOO - De organisatie van Uit&Zo Heiloo is niet langer in handen van de bibliotheek. Het evenement is onderdeel geworden van Willibrordus Draait Door.

Directeur van de bibliotheek Jeanette Braam: “De bibliotheek heeft 25 jaar met veel plezier Uit & Zo verzorgd. We dachten: misschien moet het na een kwarteeuw eens anders. Het werd ook een te grote belasting voor de bibliotheek om zo’n groot evenement in goede banen te leiden. We kunnen het maar op een bepaald niveau doen. We hebben al een tijdje geleden contacten gelegd, maar door corona kwamen die gesprekken stil te liggen. Uiteindelijk is overeengekomen dat Willibrordus Draait Door de organisatie van Uit&Zo overneemt. Daar wordt het onderdeel van een groter evenement. De overdracht is in goed overleg gegaan. De bibliotheek blijft wel medeorganisator van de Culturele Salon, dat ook een succes is gebleken. Ik wil in de eerste plaats alle medewerkers en deelnemers die Uit&Zo al die jaren tot zo’n prachtig evenement hebben gemaakt bedanken voor alles. En vanzelfsprekend wens ik de nieuwe organisatoren veel succes!”

De organisatie van Willibrordus Draait Door vindt Uit&Zo een welkome toevoeging. “We hebben van Jeanette alle informatie gekregen. Als vanouds blijft Uit&Zo gratis en vindt het plaats op de eerste zaterdag van september. In essentie verandert er weinig. Een verschil is dat we gebruik gaan maken van een extra binnen- en buitenpodium. Vanaf volgend jaar willen we ons ook meer gaan richten op de culturele kant van het evenement en het BUCH-breed gaan maken.”

Op 3, 4 en 5 september heeft Willibrordus Draait Door een klassieke programmering op diverse podia samengesteld. Zo komen onder andere Het Orkest van de Achttiende Eeuw en harpiste Lavinia Meijer. Daarnaast blijft het een evenement waarbij ontmoeting en verwondering centraal staat.                

Heb je ook interesse om je vereniging op Uit&Zo te presenteren of wil je graag optreden? Stuur dan een mail naar info@willibrordusdraaitdoor.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant