Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt.
Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt. Foto: aangeleverd

Na een jaar afwezigheid is er volgende week kermis in Heiloo!

Algemeen

HEILOO - De jaarlijkse kermis bij Café Blondes en Café de Wit begint donderdag 1 juli en duurt tot en met zondag 4 juli. Vier dagen viert het dorp feest. De traditionele kermistent komt op de Heerenweg te staan, waar wordt gezorgd voor sfeer en dorstlessers. Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt in de agenda van festiviteiten.

Dit jaar gaat het wel wat anders dan normaal. De mensen moeten een toegangskaart kopen met een tijdslot en er is een toegangspoort om ophopingen buiten het terrein te voorkomen. De mensen worden op de afgesproken tijd verwacht bij een van de vier toegangspoorten, dit op verzoek van de overheid, politie en GGD. Een kaartje kost € 10 en daarvoor krijgen de bezoekers drie muntjes die zij op de kermis kunnen spenderen. Deze muntjes zijn niet inwisselbaar.

Coronatest
Vanwege corona moet je je laten testen bij testenvoortoegang.nl. Deze test is gratis en is 40 uur geldig. Je krijgt een QR-code die meerdere keren geldig is in die 40 uur. Mocht je volledig gevaccineerd zijn en de QR-code is online in de CoronaCheck App dan hoef je je niet te laten testen. Is de QR-code nog niet beschikbaar dan moet je je alsnog laten testen. Voor alle info en om een afspraak te maken ga je naar www.testenvoortoegang.nl

Controle
De mensen moeten bij hun juiste toegangspoort in de wachtrij op 1,5 m staan. Daar moeten zij de negatieve QR-code tonen, de bevestigingsmail van de aankoop van hun ticket met de juiste tijd en een geldige identiteitsbewijs. Je kan het kermisterrein alleen op als je dit bij je hebt en als je 18 jaar of ouder bent. Er wordt rondom het terrein ook gecontroleerd zodat er geen groepsvormingen ontstaan, dus als je geen kaart hebt of helaas niet oud genoeg bent dan verzoeken wij jullie niet rondom het kermisterrein te gaan staan. Eenmaal binnen op het kermisterrein is alles gewoon normaal en hoeft er geen rekening te worden gehouden met de coronaregels. Hoe fijn is dat om elkaar weer zo te ontmoeten na zo’n jaar!

Kaartverkoop
De kaartverkoop is al begonnen op www.cafedewit.nl Het is erg druk op site maar wacht rustig af, de site refreshen heeft geen zin. Probeer het op een later tijdstip nog eens, de kermis is nog niet uitverkocht. De bevestigingsmail komt misschien niet meteen dezelfde dag door de drukte. Mocht je maandag 28 juni nog niets binnen hebben gekregen neem dan contact op, dan wordt het nagestuurd.

Café Blondes en Café de Wit hebben er heel veel zin in om dit te organiseren! Na bijna een jaar dicht te zijn geweest is dit een geweldige opsteker voor een heleboel mensen in Heiloo en omstreken.

Laten we er samen met z’n allen een mooi feest van maken!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant