Cas Houben en zijn zus Sam Houben na Amsterdam City Swim 2016
Cas Houben en zijn zus Sam Houben na Amsterdam City Swim 2016 Foto: aangeleverd

Cas traint voor Amsterdam City Swim

Algemeen


HEILOO - Op zondag 29 augustus 2021 springt Cas Houben de Amsterdamse grachten in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de dodelijke spierziekte ALS.

De 23-jarige Cas Houben uit Alkmaar heeft twee keer eerder meegedaan aan de Amsterdam City Swim en één keer een poging gedaan in New York. Nu is het tijd om weer mee te doen aan de Amsterdam City Swim in augustus. En daarom is Cas regelmatig te vinden in zwembad Het Baafje om helemaal in vorm te komen. “Ik haal geld op voor ALS omdat ik de ziekte twee keer van heel dichtbij heb meegemaakt. Geld voor onderzoek is hard nodig, zodat er onderzoek kan worden gedaan naar een medicijn,” vertelt Cas.

Amsterdam City Swim is een zwemevenement dat staat voor de ziekte ALS. Het doel is zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Zolang er nog geen behandelmethode voor ALS is, wil de Amsterdam City Swim geld inzamelen voor de ziekte en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten.

Het evenement ontstond in 2011 toen 14 vrienden op 30 augustus de Hellespont over zwommen. Ze deden dat voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts, die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen. Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeenbrengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. Samen sprongen ze in het diepe, voor Weert Jan en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte. Hun vriend overleed in 2013 aan de gevolgen van ALS. Op zondag 29 augustus 2021 wordt alweer de achtste editie van het evenement georganiseerd.

Op zondag 29 augustus springt Cas de grachten van Amsterdam in. Wie weet kom je hem voor die tijd wel een keer tegen in Het Baafje in Heiloo, waar hij dus hard aan het oefenen is.

Steun Cas en alle andere deelnemers in deze zwemuitdaging!
https://www.amsterdamcityswim.nl/actie/cas-houben

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant