Afbeelding

Gluren bij duurzame buren

Algemeen

HEILOO - Tijdens het unieke evenement ‘Gluren bij duurzame buren’ kijkt u coronaproof binnen bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter uw laptop, in uw eigen woonkamer. Ontdek van 20 t/m 25 juni hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Deelnemende woningen

De deelnemende woningen zijn divers. U kunt binnenkijken in een nul-op-de-meter drive-inwoning uit 1976, een oud arbeidershuisje en een hypermoderne nieuwbouwwoning. U ziet bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen. Maar ook unieke oplossingen zoals een accu en regenwateropslag.

Deze woningen ziet u tijdens de livestreams:

Datum

Tijd

Gemeente

Woning

Zondag 20 juni

20.00 uur

Alkmaar

Drive-in woning uit 1976 met zonneboiler

Dinsdag 22 juni

20.00 uur

Langedijk

Volledig geïsoleerde arbeiderswoning uit 1915

Woensdag 23 juni

20.00 uur

Heiloo

Vrijstaande nieuwbouwwoning met bodemwarmtepomp

Donderdag 24 juni

20.00 uur

Castricum

Nul-op-de-meter hoekwoning uit 1978

Vrijdag 25 juni

20.00 uur

Bergen

Stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning uit 1930 met hybride warmtepomp

Livestreams

U krijgt elke dag een inspirerende rondleiding van groene reporter Raoul Santibañez. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma’s. Echte verhalen waar u wat aan heeft.

Na de rondleiding kunt u live al uw vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of u nu meer wilt weten over terugverdientijden, technieken, de stappen die u zelf kunt zetten of over subsidies; dit is uw kans.

Meer informatie

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (ODNHN). Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN via het telefoonnummer 088 102 13 00 of het e-mailadres jspijkstra@odnhn.nl..

Aanmelden voor livestreams

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant